5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Devlet bakanı Arınç Kayseri'de

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KAYSERİ'DE

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'de güvenlik sorunu var. Bunu çözebilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Arınç, MHP'li Oktay Vural'ın, "AK Parti PKK ile iş birliği yapıyor" açıklamasını ise "terbiyesizlik" olarak nitelendirdi.

Melikgazi Belediyesi İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, valiliği ziyaret etti. Burada konuşan Arınç, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın AK Parti'ye yönelik yaptığı konuşmasını "terbiyesizlik" olarak niteledi. Arınç, "Sadece siyasette değil, günlük hayatta da çok önemli olan üslup kurallarına uyulması gerekiyor. Kötü bir üslup ile yapılmış açıklamalara cevap verme tenezzülünde bulunmuyoruz. TBMM'nin üslubu var. İyi bir dil ile konuşmak mecburiyetindeyiz. 'AK Parti, PKK ile iş birliği yapıyor' açıklaması milyonlarca AK Partiliye yapılmış terbiyesizliktir. Bunu şiddetle kınıyoruz" dedi.

PKK'nın çirkin ve rezil eylemler yaptığını, böyle bir örgütle AK Parti'yi yan yana getirmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Arınç, "Onlara karşı her gün cevap vermek zorunda değiliz" ifadelerini kullandı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydeden Arınç, "Akan kanların durmasını, Türkiye'ye huzur gelmesini istiyoruz. Bu ülkede bu işi yapanların tamamen tasfiyesini istiyoruz. Hükümet olarak bunun çabasındayız. Hükümet bu feryatları duymazdan gelemez. Reşadiye bölgesi, yıllardır PKK terör örgütünün olmadığı bir bölgedir. Dolayısıyla bunu kimin yaptığı ile ilgili araştırma yapılması gerekir. PKK içerisinde eylem yapan bir çete tarafından gerçekleştirildiği, PKK yandaşlı bir internet sitesi tarafından ortaya atılmıştır. Sıkı bir takip, iyi bir istihbaratla bunları bu komutu veren, suçu işleyenleri yakalayacağız" diye konuştu.

"Demokratik açılımdan sonra böyle bir eylem olduğu söylenemez" diyen Arınç, daha önceki yıllarda da bu tür eylemlerin olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin PKK'dan çok çektiğini kaydeden Arınç, "Bu terörden en çok sıkıntıyı, acıyı çeken, gözyaşı döken ülkede yaşıyoruz. Bunu sona erdirebilmek için bir çare bulunmaya çalışıyoruz. 30 seneden beri akan kanın durması için çare arıyoruz ama iki muhalefet partisi de AK Parti'yi ihanetle suçluyor. Yapılan bu tavır çok yanlıştır" dedi.

Türkiye'de son günlerde sokaklarda çıkan olaylarla ilgili kişilerin, Öcalan için yaptıklarını söylediklerini ifade eden Arınç, "PKK adına eylem yaptığı söyleyen grup, 'Bu işi ben yaptım' diyor. Şimdi bu eylemi yapanlar, daha önce de bu eylemi gerçekleştirmiş demektir. Onları yakalamak bu eylemlerinden dolayı sorguya çekmek istiyoruz. Türkiye'de güvenlik sorunu var ve biz o güvenlik sorununu çözebilmek için elimizden geleni yapacağız. Artık akan kanın durmasını istiyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KAYSERİ'DE
DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KAYSERİ'DE
DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ KAYSERİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 12:13:04
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 12:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?