4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Dikiş makineleri tarihe karışıyor

Kayseri'de, 30 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan Ahmet Çanakçımaksutoğlu, giyim imalatının ucuzlaması ve genç kızların çeyizinde makinenin artık yer almayışından dolayı mesleklerinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Hacı Saki Mahallesi Birlik Sokak üzerinde bulunan dükkanında dikiş makinesi tamirciliği yapan Ahmet Çanakçımaksutoğlu (53), insanların eskisi kadar dikiş makinesine rağbet göstermemesi nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi. Çanakçımaksutoğlu, ''Artık evlerde dikiş makinesi kalmadı. İşlerimiz çok kötü, köylerden bir iş gelirse yapıyoruz. Eskiden genç kızlara evlenirken çeyizlik olarak dikiş makinesi hediye edilirdi. Şimdi ise böyle bir şey kalmadı. Dolayısıyla genç kızlarımız dikiş de bilmiyor” şeklinde konuştu.

Son yıllarda giyim imalatının ucuzlaması nedeniyle de sıkıntı çektiklerini ifade eden Çanakçımaksutoğlu, “Bir zamanlar herkes dikiş işini evinde yapardı. Ama bugün bir tişört 5 YTL olunca, insanlar da dikiş işiyle uğraşmak istemiyorlar. Vatandaş kendi dikiş işini yapmak istemeyince mesleğimiz de bitme noktasına geldi. Kayseri'de bu mesleği sadece 2-3 kişi icra ediyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 10:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?