30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Dil Bayramı'nın 74. yıldönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Ayhan Gülsoy, ana dilini kaybeden bir toplumun özgürlük ve bağımsızlığını korumasının zor olduğunu ifade ederken, Türkçe'ye sahip çıkmanın, bağımsızlığa sahip çıkmak olduğunu söyledi. 

Ayhan Gülsoy, konuyla ilgili açıklamasında, 26 Eylül 1932'de toplanan 1. Dil Kurultayı'nın yıl dönümünün her yıl "Dil Bayramı" olarak kutlandığını hatırlatarak, bazı aydınlar ile bilinçsiz insanların yabancı sözcüklerle konuşmayı bir üstünlük aracı olarak gördüklerini ve Türkçe diline kötülük ettiklerini kaydetti. 

Atatürk'ün Türk Tarih ve Türk Dil Kurumlarını ard arda kurarak, dil ve tarih bilincinin gelişmesini istediğini vurgulayan Gülsoy,
"Ne varki günümüzde, kimi yazar ve aydınlar bu bilinçten yoksun bir tutum içindedirler. Bunun üzüntüsü içindeyiz. Dil toplumu ayakta tutan ve kuşaktan kuşağa bilgi aktarımı sağlayan oraç olmanın yanı sıra, aynı zamanda düşüncenin de temel taşıdır. İnsan dille düşünür, kendini dille geliştirir. Ana dilini kaybeden bir toplumun özgürlük ve bağımsızlığını koruması zordur. Türkçeye sahip çıkmak, geleceğimize, bağımsızlığımıza sahip çıkmak demektir" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 14:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?