3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Dilencinin böylesi görülmedi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan dilenci operasyonunda ortaya çıkan tablo, dilencilerin bu işi hangi boyutlarda sürdürdüklerinin de en güzel göstergesi oldu. Bir dilencinin üç ayrı bankada 8 bin YTL hesabı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan operasyonda A.Ö. isimli dilencinin üstünden üç ayrı hesapta toplam 8 bin YTL olduğunu gösteren banka hesap cüzdanları çıktı.

Bankada biriken hesaplarına karşın A.Ö.'nün dilencilik yapmaya devam etmesi, bu işi ne kadar ileri boyuta taşıdıklarının göstergesi olarak dikkat çekti. Aynı operasyon kapsamında yakalanan 9 dilenciden toplam 105 YTL ve 200 avro nakit para çıktı. Kabahatler Kanunun 33. maddesi gereği çıkan paralara kamu adına el konulurken, kişi başına da 58 YTL para cezası kesildi.

Öte yandan yetkililer, dilencilik yapanlara verilen paraların, bu işi sürdürmelerine vesile olduğunu belirterek, “Bu nedenle halkımızın dilenenlere itibar etmemesi ve para vermemeleri gerekiyor. Belediyeler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların yaptıkları erzak, yakacak ve giyim yardımlarına karşılık bazı insanların aç kalmayı bahane olarak gösterip dilenmeye devam etmelerinin önüne geçmek için bu tür şahıslara para verilmemesi gerekiyor” denildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 17:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğba IP: 88.227.43.xxx Tarih : 28.02.2008 09:59:35

Bu insanlar ihtiyacı olduğu için dilenmiyorlar bence psikolojikmen bu davranışını sürdürüyorlar. bilmiyorum belki önceden çok yokluk görmüştür aç kalmaktan gözü korkuyordur ve topladıkça topluyordur. yada bu davranışı yapmaya alışmıştır. kimi insanlar öyledirki terlemeden kazanmayı çok severler birazda dilencilik kolay bi iş yani Allah rızası denince çoğu insan boş çevirmemek için veriyor bi kaç kuruş ama çoğu insan veriyor. peki bu para ona helal oluyormu? bence hayır hatta kul hakkı! ihtiyacı olmadığı halde o kadar parayı toplamak tabiki de helal olmaz diye düşünüyorum. Allah toplum ahlakımızın bozulmaması için bizlere yardımcı olsun inşallah. selam ve dua ile...