7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Din görevlileri mesai ücreti istiyor

DİN GÖREVLİLERİ DE MESAİ ÜCRETİ İSTİYOR

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, cami imamlarının da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olduklarını belirterek, "Fazla çalışmanın karşılığında mesai ücreti almak istiyoruz" dedi.

Diva-Sen olarak konuyu 2007 tarihinde gündeme getirdiklerini hatırlatan Demirci, "Biz bunu talep ederken sadaka olarak istemiyoruz" diyerek, "Din görevlileri olarak toplumun iyi ve kötü gününde her zaman yanındayız. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haftada bir gün izin yapan din görevlilerinin resmi tatillerde dahi bir gün izin yaptıklarının altını çizen Demirci, "Herhangi bir devlet kurumunda çalışan memur nasıl bir saat fazla çalışınca mesai alıyorsa biz de fazla çalıştığımız zaman mesai ücreti almak istiyoruz. Normal bir memur haftada iki gün izin kullanıyor. Dini ve resmi tatillerde izin kullanıyorlar ancak din görevlileri haftada bir gün, resmi tatillerde bile bir gün izin kullanıyor. Biz de fazla çalışmanın karşılığında mesai ücreti istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 14:30:03
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 19:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?