5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Diyabet TIR'ı Kayseri'de

Türkiye'yi dolaşan ve vatandaşlara diyabet konusunda bilgiler veren Diyabet tırı Kayseri'ye geldi.

Türkiye Diyabet Vakfı, Çocuk Adolesan Diyabetikler Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği önderliğinde gerçekleştiren 'Diyabet tırı', Mimar Sinan Parkı'nda Kayserililerin hizmetine açıldı.

Diyabet tırı yanında hazırlanan standlarda diyabet hastalığıyla ilgili vatandaşlara tanıtım broşürleri ve tanıtım filmleri gösterildi. Ayrıca standları ziyaret eden vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı.

Diyabet tırını ziyaret eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, vatandaşların diyabet konusunda aydınlatılması konusunda ücretsiz hizmet verildiğini söyledi. Keleştemur, "Şeker hastalığı, Dünya'da halk sağlığı problemi haline geldi. Günlük hayattaki değişiklikler, beslenme, hareketsizlikten dolayı şeker hastalığında bir atış meydana geldi. Şeker hastalığı, insanın kendini olduğu kadar çevresini de yakından ilgilendiren bir hastalıktır. Şeker hastalığı yetişkinlerde kilo alma ile ortaya çıkmaktadır. Kayseri'de yapılan araştırmalarda şeker oranın yüksek olduğu ortaya çıkıyor. Bu sebeple hastalığa yakalanmadan önce gerekli tedaviler yapılmalıdır" dedi.

Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Bölge Satış Müdürü Alper Gürevin ise, diyabet TIR'ın 2006 yılında Danimarka'dan yola çıktığını belirterek, Türkiye'ye 2008 yılında geldiğini söyledi. Diyabet Tırı'ında vatandaşların sorularını cevaplandıran ve tedavi yapan pratisyen hekim Erdinç Yılmaz, Kayseri kadar başka bir yerde şekerin yüksek olduğu bir şehir görmediğini dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 18:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?