4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Diyanet-Sen Genel Başkanı Kayseri'de

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, CHP'nin çarşaf açılımının geç kalınmış önemli bir adım olduğunu, Aleviler konusunda hükümetin gösterdiği tutumu ise desteklediklerini söyledi.

Çeşitli ziyaretler için Kayseri'de bulunan Ahmet Yıldız, bugün sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. Diyanet İşleri Teşkilatlanma Yasası'nın çıkarılmasını isteyen Ahmet Yıldız, "1965 yılında Diyanet İşleri Teşkilatlanma Yasası çıktı ancak bu yasa 1979 yılında hükümet tarafından uygulanmadı. 1979 yılından sonra gelen hükümetler ve şimdiki mevcut hükümet yasayı yeniden çıkaracaklarını söyledi, destek sözleri verdi. Biz teşkilat yasasının çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Alevilik ve çarşaf açılımı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Ahmet Yıldız, "Alevi açılımında hükümetimizin gösterdiği tutumu destekliyorum. Alevi kardeşlerimizin sorunu ve talepleri var. Hükümetimiz bu sorunları gidermeli ve taleplerini değerlendirmelidir. Din derslerinin kaldırılması, Alevi kardeşlerimizin talebi değildir. Talebi ise yerine getirilemeyecektir" dedi.

CHP'nin çarşaf açılımının geç kalınmış önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekleyen Ahmet Yıldız, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu açılımından geri dönmeyecektir. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 16:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?