4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Diyanet-Sen'de istifa şoku!

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyeleri, sendika genel merkezinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı istifa ederek, Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Görevlileri Sendikası'na geçiş yaptı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen Diyanet-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Osman Çamur, Sendika Mali Sekreteri Aziz Vecihi Sayın ve Sendika Eğitim Sekreteri Hamit Baydemir istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu.

18 Ağustos 2007 tarihinden bugüne kadar sendika olarak ayırım yapmadan sendika üyelerinin haklarını korumaya çalıştıklarını ifade eden Şube Başkanı Osman Çamur, sendika genel merkezinin ilgisizliğinden yakındı. 15 aylık sendika çalışmaları süresinde üye sayılarını yüzde 100 arttırarak 855'e çıkarttıklarını kaydeden Çamur, genel merkezin olağan kongre esnasında Kayseri Şubesi'nin faaliyetlerinden bahsedilmediğini iddia etti.

15 aydan bu yana genel merkeze yaptıkları birçok davetle ilgili cevabın bile gelmediğini ileri süren Çamur, "Bugünden itibaren 2 yönetim kurulu üyem ile beraber Diyanet-Sen Kayseri Şubesi'nden istifa ediyoruz. Kayseri halkı bizi yakından takip ediyor. Bizler sendikacı olduğumuz için üyelerimizin özlük haklarını ayrım gözetmeksizin arıyoruz. Biz bu işleri Allah rızası için yapıyoruz. Kongreyi kazandığımız günden bugüne kadar genel merkez bizi hiçbir şekilde tebrik etmedi.

Bu ve benzeri tutumlar bizi üzdü. Bizim sormak istediğimiz birkaç soru var. Acaba 10 yıllık bir geçmişi olan sendikanın genel merkez binası niye yok? Sendika şubelerine yönelik gönderilecek yüzde 60'lık iade oranı niçin uygulanmıyor? Bunlar gibi çok sayıda sorun var. Bu yüzden 2 yönetim kurulu üyesi arkadaşımla beraber istifa ediyoruz. Biz Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Kayseri Şubesi Başkanlığı'na geçiş yaptık. Diyanet görevlilerimizin haklarını korumaya çalışıyoruz" dedi.

Ardından Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, Çamur'a ve diğer 2 üyeye rozet takarak sendikaya üye yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 13:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?