3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Doğadaki kuşlara yemlikler takıldı

Talas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri hazırladıkları kuş yemliklerini Ali Dağı ve çevresine yerleştirerek yabani hayvanların kış aylarında beslenmelerine imkan sağladılar.

İlk etapta Ali Dağı ve çevresine 10 adet kuş yemliği hazırlattıklarını belirten Başkan Rifat Yıldırım, Kuşların yaz kış aç kalmamaları için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başkan Yıldırım, “Doğal güzelliklerimizin harika bir üyesi olan kuşlarımız için hazırladığımız yemlikler, insana, doğaya ve çevremize verdiğimiz hassasiyetin bir gereğidir. Özellikle kış aylarında yiyecek bulamayan kuşların beslenmeleri için özel olarak atölyemizde imal ettiğimiz kuş yemliklerini Ali dağının çeşitli noktalarına yerleştirdik. Görünümüyle doğal güzelliği bozmayan kuş yemlikleri ekiplerimiz tarafından belli sürelerde takip edilerek tahılla doldurulacak. Başlattığımız örnek uygulama ile doğaya gelişi güzel olarak değil düzenli ve belirli yerlerde kanatlı hayvanlara kışın karla kaplı doğal ortamlarında minik karınlarını doyurmak istedik. Ali Dağımız bir çok kuş ve canlı hayvanın barındığı nadide doğal merkezlerden bir tanesi. Ali dağının bitki örtüsü ve üzerinde yaşayan canlılarıyla birlikte korunması bizim için çok önemli. Şimdilik ilk etapta yerleştirdiğimiz 10 adet kuş yemliğini yaygınlaştırarak Ali Dağının bir çok yerine daha yerleştireceğiz” şeklinde ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?