4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Doğalgaz en ucuz yakıt

Doğalgaz, 1 Ocak 2008 tarihinde BOTAŞ tarafından yapılan ayarlamayla değişmesine rağmen en ekonomik yakıt olma özelliğini sürdürüyor.

Boru Taşımacılığı Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından 01.01.2008 tarihinde doğalgaz fiyatlarına zam düzenlendiğini belirten Kayserigaz yetkilileri, “BOTAŞ, mesken abonelerinde yüzde 7,4, serbest tüketici fiyatlarında yüzde 6,5‘lik bir fark oranı açıklamasını yaptı. Yönetmelik gereği doğalgaz faturalarına bu oranların yansıtılacaktır. Fakat Kayserigaz’ın müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayışla çalışarak ocak ayı fatura hesaplamalarında fiyatın ağırlıklı ortalamasını aldı. Bir abonenin fatura dönemi 05 Aralık - 05 Ocak olması durumunda doğalgaz fiyatı 31 gün baz alınarak hesaplanacaktır” dedi.

Yapılan yöntemle abonenin zamdan önce kullandığı doğalgazı zamlı olarak ödemesinin önüne geçildiği bildirildiğini kaydeden Kayserigaz yetkilileri,. BOTAŞ zammından sonra Kayserigaz’ın kar marjı 100 YKR için 1,59’ a düştüğünü ifade ettiler. Yetkililer, “Doğalgaz fiyatları hem kente hem ceplere nefes aldırıyor. Doğalgaz, yapılan zamma rağmen en ekonomik yakıt olma özelliğini koruyor. Kış mevsiminin başlaması ile artan ısınma ihtiyacı aile bütçelerine ek maliyet getirirken, konforlu ve temiz yakıt doğalgazı tercih edenler hem ısınmada, hem mutfakta, hala ekonomik fiyatlarla doğalgaz faturalarını ödüyor” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 18:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?