3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Doğalgaz mecburi olabilir

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, doğalgazın hava kirliliğini önlemede büyük önem arz ettiğini belirtirken, "Şehirde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak için gerekirse zorlamalara gidebiliriz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, beraberinde Kayseri’de doğalgaz döşeme işini yürüten HSV yetkilileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Özhaseki, doğalgaz döşeme çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini, bu yüzden vatandaşlardan gerek abonelik, meskene gerekse doğalgaz sistemi kurulması konusunda hassasiyet istedi.

Başkan Özhaseki, "Dünya Sağlık Örgütü verilerinde kış aylarında Kayseri’de hava kirliliği oranı normal limitin üzerinde. Hava kirliliği hastalıklara yol açıyor. Bunu önlemek için her türlü tedbiri alıyoruz. Katı yakıtlara oranla daha temiz, daha sağlıklı ve daha ucuz olan doğalgaza büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yaz şehirde yeterince doğalgaz şebekesi döşenemedi. Bu yaz 125 kilometre şehre doğalgaz hattı döşemeyi planlıyoruz. Bu hat Kocasinan İlçesi sınırlarında Barbaros, Sümer, İstasyon ve Plevne Mahalleleri olacak. Melikgazi İlçesi’nde ise Hürriyet, Aydınlıkevler, Çorakçılar, Seyitgazi ve Kalpaklıoğlu Mahalleleri’ni içerecek. Ayrıca Talas İlçesi’ndeki toplu konutlara da doğalgaz ulaştırılacak. Bu yaz yapılacak çalışmalarla şehrin büyük bir kesimi doğalgaza geçmiş olacak. Bizim isteğimiz vatandaştan gerek abonelik, gerekse meskenlere doğalgaz sistemi kurumu konusunda hassas davranmaları. Binalara artık katı yakıt alınmamasını istiyoruz. Şehirde artık katı yakıt yakılmamalı. Bunun için gerekirse zorlayıcı tedbirler alınmasını isteyeceğiz. Vatandaşlarımız kanuni mecburiyete gerek kalmadan doğalgaz konusunda hızlı davransınlar, katı yakıta göre daha ucuz ve sağlıklı olan doğalgaza kavuşsunlar" dedi.

Toplantıda, HSV yetkilileri ise bugüne kadar 22 bin kişinin abonelik için kendilerine başvurduğunu ve bu başvurulardan 18 bin abonenin doğalgazının bağlandığını belirtirlerken, hedeflerinin şehrin tamamen doğalgaza geçmesi, doğalgaz kullanmayan abone bırakılmaması olduğunu kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 14:32:17
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?