5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Doğu Türkistanlılardan şiirli tepki

Kayseri'de yaşayan Doğu Türkistanlılar ve sivil toplum kuruluşları, Çin'in yaptığı katliamı okudukları şiirlerle protesto etti.

Bugün Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve Kayseri'de yaşayan Doğu Türkistanlılar, Çin soykırımını protesto etti. Burada açtıkları pankartlar eşliğinde Çin'i protesto eden çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan kalabalık, daha sonra şiirler okudu. Bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekerken, hep bir ağızdan Çin'e lanet okundu.

Burada bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 1 Türk'e yapılan saldırının 350 milyon Türk'e yapılmış saldırı olduğunu söyledi. Öztürk, "Türk milleti dışarıdan gelebilecek herhangi bir saldırıda her zaman bir arada olmuştur. Bu birlik devam ettikçe de Türk milleti ilelebet payidar kalacaktır. Bugün burada Kayseri'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcilerini omuz omuza görmektesiniz. Belki dünya görüşlerimiz farklı olabilir ama bugün buraya baktığımız zaman Türk milletinin bir ferdine yapılan saldırıda tek yumruk olmayı bildik. Biz dünyaya diyoruz ki, bir Kürşat geçmişte Çin'i nasıl sarstıysa bugün 350 milyon Kürşat var. Biz buradan dünyaya çağrıda bulunuyoruz. 1 Türk'e yapılan saldırı 350 milyon Türk'e yapılmış demektir" dedi.

Konuşmaların ardından Kayserili ressam Hasan Gürpınar, Çin zulmünü konu eden 'üç maymun' resmi yaptı.

Kalabalık daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?