7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Doktorlardan başarılı ameliyat

DOĞUMEVİN'DE BAŞARILI AMELİYAT

Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yapılan başarılı bir ameliyatla kadın hastanın rahminden 6 kilogram ağırlığında ur alındı.

Doğumevi Hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökhan Açmaz, ilginç ve farklı bir ameliyat gerçekleştirdi.

43 yaşındaki S.Ş isimli hasta, hastanenin kadın doğum polikliniğine başvuruda bulundu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökhan Açmaz tarafından hasta muayene edildi. Muayenesi sonrasında S.Ş isimli hastanın rahimde ur tespit edildi. Yapılan tahliller sonrasında yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirildi ve S.Ş isimli hastadan yaklaşık 6 kilo ağırlığında ur alındı.

Ameliyat sonrası hasta S.Ş ile kendisini iyi hissettiğini, kitle alındıktan sonra oldukça hafiflediğini söyleyerek, “Yıllardır bu ağırlıktaki bir kitleyi nasıl taşıdığımı bilemedim. Son bir ayda artık eğilip doğrulurken sancı yapmaya başlamıştı. Hastaneye geldik sağ olsun doktorlarınızın yaptığı muayenelerle kitle tespit edilerek alındı. Keşke daha önce doktora gelseydim. Çok uzun zamandır doktora gitmedim. Düzenli kontrollere gelseydim belki kitle bu kadarda büyümeyecekti. Çok şükür şimdi iyiyim” dedi.

Op. Dr. Gökhan Açmaz gerçekleştirdiği başarılı operasyonun ardından konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Myom uteri, rahmin düz kas bağları ile bağ dokusundan gelişen urdur. Bağ dokusunun içerisinde düz kas lifleri birleşmiş gruplarla bulunur. Birçok kadında rastlanan myomlar en çok rahim duvarında oluşur. Myom bulunduğu yer ve büyüklüğüne göre vücutta bulunduğuna dair kendini gösterir. Myomun vücutta olduğuna dair rahimde kanlı akıntıların olması, sindirim sisteminde ve idrar kanalında bazı bozukluklara neden olabilir, bu da büyüklüğüne göre değişir. Adetlerde düzensizlik ortaya çıkabilir. Gebe kadınlarda düşüğe neden olabilirken bazı kadınlarda da kısırlığa neden olabilir.

Vücutta myom oluşmasının nedeni belirgin değildir. Araştırmalara göre hormonlarda bozukluk olması, fazla doğum yapma, aşırı kilo, hipertansiyon gibi faktörler myomun oluşumunda etkin rol oynar. Myomun büyüklüğü fazla ise ameliyat gerekebilir. Küçük myomlar da ise, sürekli doktor kontrolünde bulunup gelişimini izlemek, eğer uygulanan tedaviyle yok olmuyorsa cerrahi işleme başvurmak gerekebilir. Ayrıca myomlar yumurtalık tümörüne benzerliği ile yanıltabilir bu durumda da cerrahi işlem yapılabilir.”

DOĞUMEVİN'DE BAŞARILI AMELİYAT
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:43:03
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 17:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?