5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Domuz gribi yayılıyor!

KAYSERİ'DE H1N1 VİRÜSÜNE YAKALANANLARIN SAYISINDA ARTIŞ

Kayseri'de domuz gribine karşı camiler, okullar ve halka açık olan yerlerde dezenfekte çalışmaları sürerken, H1N1 virüsüne yakalananların sayısı ise 52'ye yükseldi.

Tüm dünyada paniğe sebep olan domuz gribine karşı vatandaşların bazıları grip aşısı olurken bazıları ise maske takarak önlemler alıyor.

Kent yetkilileri de camii ve okullarla umuma açık alanlarda dezenfekte çalışmalarını hızla yürütürken, domuz gribine yakalananların sayısının ise 52'ye yükseldiği belirtildi. Son olarak Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 16 yaşındaki lise öğrencisi G.K. ve 28 yaşındaki İ.Ö. isimli hastalarda da H1N1 virüsüne rastlandı. İki hastayla birlikte Kayseri'deki domuz gribi hastası sayısı 52'ye ulaştı.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, hastalığın hızlı bir şekilde yayılmaya devam ettiğini belirterek, vatandaşların uyarıları dikkate almasını istedi.

Kayseri Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Demirel ise, öksürük, yüksek ateş ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerle kendilerine müracaat eden iki hastadan alınan örneklerin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderdiklerini ve sonuçların pozitif çıktığını söyledi. İki hastayı muayene eden doktorların da gözlem altına alındığını belirten Demirel, hastane personelinin tamamına yakınına aşı vurulduğunu ifade etti.

Bu arada Kayseri'deki hastanelerin tamamına yakını ise hastane girişlerine sıvı dezenfektan koyarak önlemler alıyor,

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 16:50:02
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 17:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?