1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

DSP'nin 22. yıldönümü kutlandı

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) 22. kuruluş yıldönümü nedeniyle, il teşkilatı tarafından Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

DSP’nin 22. kuruluş yıldönümü nedeniyle DSP İl Başkanı Memduh Taşkın ve partililer Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunun ardından bir açıklama yapan DSP İl Başkanı Memduh Taşkın, Kasım ayının kendileri için önemli olduğunu belirterek, Atatürk’ün ölüm yıldönümü, eski Başbakan ve DSP’nin kurucusu Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümünün ve DSP’nin kuruluş yıldönümünün bu ay içerisinde olduğunu söyledi.

Taşkın, “Bundan 22 yıl önce onursal başkanımız rahmetli Bülent Ecevit yasaklı liderdi. Kendisini saygıyla andığımız Rahşan Ecevit’in önderliğinde DSP bodrum katlı iki odalı bir yerde kuruldu. O günden bu yana DSP ülke için elinden gelen bütün gayreti gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Rahmetli Bülent Ecevit keşke yaşasaydı. Kurucumuz Bülent Ecevit’i rahmetle anıyor, partimizi bugünlere taşıdığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. DSP İl Başkanı Memduh Taşkın ve partililer daha sonra Haber-İş sendikasının grevine destek vermek üzere Haber-İş sendikası Başkanı Veli Solak’ı ziyaret ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 14:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?