5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Dudu Karakaya'dan kötü haber!

Almanya'nın başkenti Berlin'de 15-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na Türk atlet Dudu Karakaya belindeki sakatlığı nedeniyle katılamayacağını söyledi.

Berlin'de düzenlenecek olan Dünya Atletizm Şampiyonasına Kayseri'de hazırlanan Dudu Karakaya belindeki sakatlığı nedeniyle şampiyonadan çekilme kararı aldıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Dudu Karakaya, Berlin'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede yarışacağını belirterek, sakatlığımdan dolayı şampiyonadan çekilme kararı aldıklarını söyledi. Şampiyonada büyük ihtimalle yarışamayacağını ifade eden Karakaya, "Şuan tedavi görüyorum. Akdeniz Oyunları'nda yarışı terk ettikten sonra belimde problem vardı. Üstüne ÜNİVERSİADE'da da yarışınca sakatlığım devam etti. Elimden geldiğince hızlı bir tedavi olmaya çalışıyorum. Müsabakaya yetişmeye çalışıyorum ama şuan çok
zor görünüyor. Berlin'de yarışamayacağım" dedi.

Dünya Şampiyonası'nın bir sporcu için en büyük organizasyonlardan biri olduğunu hatırlatan Karakaya, "Her sporcunun Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası'na katılmaktır. Belimdeki sorundan dolayı yarışamayacağım. Çok üzgünüm. Türkiye'de 5 bin metre barajını geçen tek bayanım ama şampiyonaya gidemiyorum çok üzgünün diyecek bir şey bulamıyorum. Artık Avrupa Şampiyonası ve bir başka Dünya Şampiyonasına katılmayı umut ediyorum" diye konuştu.

Devşirme sporcuların atletizme katkısını değerlendiren Dudu Karakaya, "Bundan yabancı atletler bazı branşlardaki eksiklikleri tamamlamak için geliyorlardı. Fakat şimdi öyle bir problemimiz kalmadı. Türk atletlerin yabancılar kadar hatta onlardan daha başarılı olduklarını düşünüyorum. Burada bizimle yarışıyorlar bizim ne kadar iyi olduğumuzu görüyorlar ve sonra ülkelerine geri dönüyorlar. Onların Türkiye'ye gelip gitmesi artık bizim için sorun olmuyor. Artık gelmelerine de gerek kalamadı. Devşirme atletlerin katkılarının çok olduğunu düşünmüyorum. Elvan, artık Türk oldu kendi içimizde kabul ettik. Şu saatten sonra başkasını gerek kalamadığını düşünüyorum. Biz onların alacakları puanları, Nevin olsun, Türkan olsun, ben olayım zaten alıyoruz" dedi.

Antrenmanlarına kısıtlı bir şekilde yaptığını ifade eden Karakaya, tedavi olduğunu sadece sabahları dinlenme amaçlı idmana çıktığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?