3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Düğün gibi eylem

Kayseri’de Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, TBMM’de görüşülmeye başlanan Gelir İdaresi’nin yeniden yapılandırılması ile ilgili yasayı protesto için eylem yaptı.

Erciyes Vergi Dairesi önünde gerçekleştirilen eylemde, BES üyeleri kamunun yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak hazırlanan yasa tasarılarının geri çekilmesi için eylemlerini büyüterek sürdüreceklerini kaydetti.

BES Kayseri Şube Başkanı Fatmagül Bayat, Gelir İdaresi Yasa Tasarısı’nda 20 bin dolayında kamu çalışanının kadrosunun iptal edilmekte olduğunu, Gider İdaresi ile ilgili düzenlemeden ise hiç bahsedilmediğini ifade ederken, özelleştirme adı altında da idarenin yönetiminin özel sektöre bırakılmak olduğu, performans yönetimi ve mükellef esaslı vergi dairesi sistemin getirilmekte olduğunu kaydetti.

Bayat, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyen, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü ve AB gibi sermaye kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilen Gelir İdaresi’nin yeniden yapılandırılması, Sosyal Güvenlik Reformu, Genel Sağlık Sigortası ve Kamu Personel Yasa Tasarıları başta olmak üzere, tüm yeniden yapılanma yasa tasarıları geri çekilmelidir. Yasa tasarılarının geri çekilmemesi halinde uzun süreli iş bırakmalar, işyeri terk etmeme, işyerlerini sahiplenme, koruma altına alma da dahil olmak üzere demokratik ve meşru mücadele yöntemlerini kullanacağız, eylemlerimizi büyüterek mücadelemizi sürdüreceğiz"
Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 15:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?