2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Dünya devlerine rakip oldu

Kayseri'de genç girişimci, çay ve kahve zevkinin inceliklerini kullanarak kısa sürede çay ve kahve evi zinciri kurdu

Kayseri’de genç girişimci Şaban Emeklioğlu, çay ve kahve zevkinin inceliklerini kullanarak kurduğu çay ve kahve evi zinciriyle dünya devlerine rakip oldu.

Kayseri’de açtığı çay ve kahve evinde insanlara özellikle kahve kültürü konusunda birçok yenilik ve incelik sunan Şaban Emeklioğlu (29), üniversiteden mezun olduktan sonra kendi işyerini kurmak istediğini ve kahve sektörüne yöneldiğini anlattı.

Ailesinin mobilya alanında çalıştığını ve kendisinin de bu sektöre yönelmesini istediklerini ifade eden Emeklioğlu, kahve içmeyi çok sevdiğini ve kahve sektörüne özel ilgi duyduğunu, bu ilgisini girişimciliğe dönüştürdüğünü belirtti.

Yaklaşık 3 yıl önce açtığı işyerinin 8 şubeye ulaştığını ifade eden Emeklioğlu, şunları söyledi:

"Üniversiteden işletme bölümünden mezun olduktan sonra marka konusunda yüksek lisans yaptım. İş ararken kahveye olan özel ilgimi girişimciliğe dönüştürmek istedim. Avustralya’da dünyaca ünlü kahve firmalarının çalışanlarına eğitim veren Şerif Başaran ile tanıştım. Onunla uzun süre görüştükten sonra onun desteğiyle fikrimi hayata geçirdim. Arapça’da neşe veren anlamına gelen ’Neşve’ ismiyle işyerimi açtım. 3 yıl içinde 8 ilde 8 şubeye ulaştık. 3 şubemiz daha 1 ay içinde açılacak. Yıl sonuna kadar 20 şubeye ulaşmayı planlıyoruz."

-Kahve kültürünün incelikleri-

Türkiye’de insanların kahve tükettiğini, ancak kahve kültürü konusunda insanların fazla birikime sahip olmadığını dile getiren Emeklioğlu, kahve zevkinin inceliklerini birçok yenilikle birleştirerek insanların dikkatini çektiklerini kaydetti.

Türkiye’nin kahve sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Emeklioğlu, şu bilgileri verdi:

"Türkiye, dünyada topraklarında kahve yetişmeyip kendi adına kahvesi olan tek ülkedir. Türk kahvesi, tüm dünyada bilinir ve bu isimle anılır. Böyle bir avantajımız olmasına rağmen Türkiye’deki kahve sektörüne yabancı firmalar hakim. Bu firmalar, Türkiye’ye ekonomik ve kültürel anlamda fazla katkı sağlamıyor. Bir Türk firmasının kahve sektöründe etkili olması fikrinden hareketle bu işe girdik. Müşterilerimize çay ve özellikle kahve konusunda birçok incelik ve yenilik sunuyoruz. Bunun için öncelikle, Orta ve Güney Amerika’daki 7 bölgeden elde edilen kahvelerden özel karışımımızı oluşturduk. İçeriği tamamen bize ait olan tescilli kahvemizle, sıcak ve şık ortamlarda müşterilerimizin hem damak zevkine hem göz zevkine hitap ediyoruz."

Müşterilerine sundukları kahvenin özelliğine göre sunum yaptıklarını anlatan Emeklioğlu, kahvenin öğütüldükten sonra 3 dakika içerisinde pişirilmesi gerektiğini, aksi halde tazeliğini kaybettiğini belirterek, "Bizde öğütülmüş kahve bulunmaz. Çekirdek haldeki kahve müşterimiz sipariş verdiği anda öğütülür" dedi.

Kahve içmenin özel bir zevk olduğunu ve bu zevk için bazı incelikler gerektiğini ifade eden Emeklioğlu, kahveyi yanında gül lokumu ile birlikte özel el yapımı bakır tabaklarda sunduklarını, bazı kahve çeşitlerini kumda pişirdiklerini söyledi.

Müşterileri için 17 çeşit kahve hazırladıklarını bildiren Emeklioğlu, kesinlikle tatlandırıcı kullanmadıklarını ve orijinal ürünlerle kahveye aroma kattıklarını belirtti.

Çay ve kahve kültürünün insanların çok dikkatini çektiğini, bu sayede ekonomik anlamda da önemli yol kat ettiğini anlatan Emeklioğlu, faaliyetteki 8 şubede haftada 150 kilo kahve tüketildiğini, bir mağazanın aylık ortalama 75-100 bin lira arasında ciro elde ettiğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2012 Cumartesi 16:01:01
Güncelleme :18 Şubat 2012 Cumartesi 16:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?