4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Dünya şampiyonu sporcuya ödül

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Dünya ve Avrupa şampiyonu Kayserili sporcu Hanife Altun’u makamında kabul ederek Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, bu kadar derece elde etmiş bir sporcuya ancak ’bravo’ denilebileceğini ifade ederek, "Ferdi sporlara olan ilgi giderek azalıyor. İlgi azalınca medya da ilgi göstermiyor ve bu kez ilgi daha da düşüyor. Birbirine böylesine bağlı olan bir döngü var. Futbol takımlarının ufacık başarıları günlerce gözününde bulundurulurken, ferdi sporlarda elde edilen Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları arka planda kalıyor. Kariyerinde iki Avrupa iki de Dünya Şampiyonluğu bulunan bu başarılı sporcumuzla onur duyduk. Bu kadar başarıya tek kelime ile ’bravo’ denilir. Kendisini şehrimizi başarı ile temsil ettiğinden dolayı birkez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Başkan Özhaseki konuşmasının ardından Şampiyon Sporcu Hanife Altun’a bir adet Cumhuriyet Altını taktı.

Kung-Fu İl Temsilcisi İrfan Sarıalan da desteklerinden dolayı Başkan Özhaseki’ye Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü adına bir teşekkür plaketi sundu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Orhan Özüak ve Kung-Fu Federasyonu İl Temsilcisi İrfan Sarıalan ile birlikte Başkan Özhaseki’yi ziyaret eden şampiyon sporcu Hanife Altun 2004 yılında katıldığı bir çok ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birincilikler elde etti.

Eylül ayında İsviçre’de Kick Boks Dünya Şampiyonu olan Hanife Altun, ardından da Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Thay Boks Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıktı.

2004 yılında Türkiye’de katıldığı tüm turnuva ve seçmelerde birinciliği kimseye kaptırmayan Hanife Altun, Kung-Fu dalında da önce Moskova’da Avrupa Şampiyonu oldu ardından da Çin’de Dünya ikinciliğini elde etti.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 09:34:21
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 11:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?