4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

DYP Lideri Ağar Kayseri'de AKP Hükümeti'ne yüklendi

Ülke sorunlarını halkla paylaşmak için çıktığı Anadolu turu çerçevesinde Kayseri’ye gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Boğazköpü mevkiinde DYP İl Başkanı Mustafa Eraslan ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Daha sonra yüzlerce araç konvoyu ile parti il binasına geçen DYP Genel Başkanı, burada ülke sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye gündemi ile Anadolu gündemi arasında büyük farklar olduğunu, Ankara bir yere bakarken Anadolu’nun başka tarafa baktığını ifade eden Ağar, "Anadolu’da halk pahalılığa mahkum edilmiş, halkın sorunları bir kenara itilmiştir. Çiftçi, köylü ağır baskı altında sessizliğe bürünmüştür. Çiftçi ve tarım kesimi bu hükümet tarafından katledilmiştir. Hükümet, fakir fukaranın derdine çare olamamıştır. Tuzu kuruların hükümeti olan bu hükümet, aş ve iş isteyen insanlara bunu veremez hale gelmiştir. Bunun demokratik çaresi elbette sandıktır. Halk, sandıkta hükümete gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

Ağar, hükümetin, KPSS ile sadece 5 bin kişiyi işe alma sözü vererek büyük bir ayıp işlediğini, sınava girenlerden aldığı başvuru ücretinin dolaylı bir vergiye benzediğini de kaydederek, "Fakir fukaranın derdine hep çare olmuş olan DYP, Türkiye’nin dört bir yanında iyi niyetle çalışmaktadır. Kimsenin Ankara’dan çıkmadığı noktada DYP her gün çiftçi ve köylüyle beraberdir. Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin temelini atan kırat misyonu, İnşallah tam üye olması için gereken misyonu da üstlenecektir. Bizim politikamız tutarlıdır. DYP bütün gücüyle dimdik ayaktadır. Milletine güvenmiştir. DYP, milletin fakirin fukaranın kaynaklarını başka yere aktaran adaletsizliği ortadan kaldıracaktır. Yeniden büyük Türkiye’nin kurulmasına öncülük yapacaktır" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin "Soldaki birleşme sağda da olabilir mi?" şeklindeki sorusuna Ağar, merkez sağda birleşme yerine bütünleşme olacağının sinyallerini verdi. Ağar, "Sağ, tabii süreç içerisinde bütünleşecektir. Bunun adına ben birleşme demiyorum. Bütünleşeceği konusunda gelişmeler de oluyor. Gayet mantıklı şekilde meselelere bakışlar da oluyor. Türkiye’nin bu süreçte, yeni ayrılmalara değil, büyük bütünleşmelere ihtiyacı var. Bu büyük bütünleşme de İnşallah olacak. Biraz sabırlı olalım. Şekli bir beraberlik önemli değildir. Temelden tavana kadar olan çizgide hep beraber bu bütünlüğü sağlayacağız. Sabırlı olduğumuz vakit, hayırlı ve olumlu sonuçlar aldığımızı göreceksiniz" ifadelerinde bulundu.

iha-kayseri
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 13:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?