4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ebe açığı hat safhada

Kayseri’deki mevcut sağlık evlerinde ebe açığının hat safhada olduğu ve 151 sağlık evinden yalnızca 30’unda ebe bulunduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İzzet Kavafoğlu, Kayseri’de uzun yıllardan beri süre gelen mevcut sağlık evlerindeki ebe sıkıntısını gidermek için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Sağlık evlerindeki ebe sıkıntısını gidermek için çaba sarf ediyoruz. Boş olan ebe kadrolarına atamalar için Maliye Bakanlığı’ndan gerekli kadro izni alındı. Önümüzdeki Aralık ayında mevcut ebe açığımızı sözleşmeli personel ile kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Kavafoğlu, sağlık ocaklarındaki doktor sıkıntısından da söz ederken, "Müdürlüğümüze bağlı 101 sağlık ocağından 20’sinde doktor yok. Bu sağlık ocaklarında doktor olmadığı için hastalar, en yakın sağlık ocağı ya da hastanede tedavi oluyorlar. Biz sağlık ocaklarındaki doktor sıkıntısını da gidermek için de bakanlığımızla sürekli irtibat halindeyiz. Doktor kadrosu boş olan sağlık ocaklarına doktor atamaları için gerekli çalışmayı yapıyoruz" diye konuştu.

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 17:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?