2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Ecel yalnız yakaladı

Kayseri’nin sevilen doktorlarından, Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi, 43 yıllık tıp insanı Op. Dr. Mustafa Özsipahi, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Kadın doğum uzmanı Dr. Gönül Özsipahi ile evli olan 67 yaşındaki Özsipahi, 2 yıl öne yaş haddinden emekli oldu.

İki çocuk babası Özsipahi, eşi, dizinden ameliyat olacak kızları Zeynep için Ankara’ya gidince, evde yalnız kaldı. Önceki gece saat 02.00 sıralarında kalp krizi geçirdiğini fark eden Özsipahi, hemen 112 Acil Servisi arayıp, ‘Kalp krizi geçiriyorum’ diyerek meslektaşlarını çağırdı.

Lavaboda, düşüp kaldı

Bir ambulansla süratle, Alpaslan Mahallesi Bezciler Sitesi’ndeki apartmanın 4’üncü katında bulunan daireye ulaşan doktor ile hemşireye, kapıyı Özsipahi açtı. Gelen 112 Acil Servis ekibine, “Bir dakika bekleyin” diyen Dr. Özsipahi, lavaboda elini yüzünü yıkarken yere kapaklandı. Kalp masajı yapılan ve hayata döndürülmek üzere Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Özsipahi, tüm müdahaleye karşın can verdi.

Tam 40 yıllık hayat arkadaşının ölüm haberini Ankara’da, ameliyata hazırlanan kızı Zeynep’in yanında alan Dr. Gönül Özsipahi, “Eşim 1997 yılında kalp krizi geçirmiş, ardından by- pass ameliyatı olmuştu. Ondan sonra ciddi bir rahatsızlığı olmadı. Kızımın ameliyatı için Ankara’ya gittim. Kendisi evde yalnızdı. Kalp krizi geçirdiği anlayınca, sağlık yardımı istemiş. Onlar eve girdiklerinde lavaboda elini yüzünü yıkarken, yaşamını yitirmiş. Çok üzgünüz” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 09:39:02
Güncelleme :25 Ocak 2012 Çarşamba 09:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?