3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Eczacılar Odasından açıklama

12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Bülent Ünsal, doktorların hızlı değişime ayak uyduramadığını ve bu durum karşısında mağdur olduklarını söyledi.


Bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Ünsal, geçtiğimiz günlerde Türk Eczacılar Birliği tarafından düzenlenen mitingle ilgili açıklamalarda bulunarak, eczacıların yaşadığı sorunlara değindi. 5 yıllık akademik eğitim alan meslek gurubu temsilcileri olduklarını ifade eden Ünsal, sağlık danışmanlığı görevi yaptıklarını kaydetti. Ünsal, “Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu'nu idare eden bürokratlar, bizi birinci basamak sağlık çalışanı olarak görmüyor. Sağlık uygulama tebliği, bizi bir ticarethane olarak kabul ediyor. Kaplıca, medikalcı, optikçi ile eş değer görüyor. Meslek hakkımızı istiyoruz” dedi.


Yeni uygulama ile her ilaca bir kimlik verileceğini de sözlerine ekleyen Ünsal, “Vatandaşların borçları olan ilaç küpürleri hükümsüz olacak. Bunlardan ötürü halkımız tarafından ilaçlar resmi reçete olarak yazdırılmalıdır. Yılbaşından sonra yeni yasa ile yüzde 75-90 oranında avans ödemesi başlayacak. Eczacının net karı yüzde 5 ile 10 arasında. Bu ise eczacıyı batırır. Euro yükseldikçe ilaç fiyatları bekletildi. Eczacının envanter zararı da karşılanmadı. İlaç ve verim kuralları çok sık değiştiriliyor. Doktorlar hızlı değişime ayak uyduramıyor, bu durum eczacıyı da mağdur ediyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 15:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?