30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Eczacıların alacak sıkıntısı

Türk Eczacıları Birliği 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Eczacı Bülent Ünsal, yeşil kart sisteminin önemli bir hizmet olduğunu ancak alacakları konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
 
Yeşil kart uygulaması sayesinde birçok muhtaç insanın ilaca rahatça ulaşmasının sağlandığını belirten Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Bülent Ünsal, "1 Ocak 2005 tarihinde yapılan yasa değişikliği ile yeşil kartlı hastalar ilaçlarını serbestçe eczanelerden almaya başladı. İlaçta yeni bir dönem başlatan bu uygulama halk sağlığı açısından çok önemli ve tarihi bir karardır. Yeşil kartlı hastalarımıza verdiğimiz özverili hizmetten dolayı mesleki anlamda büyük haz duymaktayız. Çünkü ülke insanımızın tümünün sağlığını korumak yönünde atılan bu adımda üstlendiğimiz görev onur vericidir" dedi.
 
Yeşil kartlı vatandaşların 2007 yılından itibaren sosyal güvenlik kurumlarıyla birlikte tek çatı altında birleşerek sağlık karnesine sahip olmasını, memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Ünsal, alacaklarının alınmasında ise sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Unutulmaması gerekir ki; sağlık hizmetinin önemli bir argümanı olan ilaç hizmetlerinin sürdürülebilirliği geri ödemelerin düzenli bir biçimde yapılmasına bağlıdır. Bugün önemli bir sağlık hizmeti veren eczacılar, verdikleri ilaçların bedellerini aylarca alamamaktadırlar. Eczacıların devletten alacağı 350 milyon YTL'yi bulmaktadır. Böyle devam ederse hizmeti sürdürmemiz mümkün değildir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.
Alacaklarımızın acil bir şekilde kapatılması gerekmektedir. Aksi halde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ileride sıkıntı yaratacak ciddi bir borçla işe başlamak durumundadır. Bu konuda acil çözüm bekliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 12:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?