5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

EDS Kayseri trafiğini rahatlatacak

Kayseri'de faaliyete geçen ve şehrin önem arz eden kavşak ile caddelerinde görüntü alarak fotoğraf çekebilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile trafik rahatlayacak.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 1 Şubat 2008 hizmete geçen EDS ile trafik suçları önlenerek, şüphelilerin takip edilebilmesinin yanı sıra, kavşaklarda özellikle ışık ihlalleri ve diğer kural ihlalleri sonrası yaşanılan üzücü kazaların önüne geçilebilmesi hedeflendiği bildirildi.

Yasal bir yükümlülük gereği olmamakla beraber kavşak başlarında EDS ile ilgili olarak sürücülerimizi uyarıcı mahiyette ikaz çizgileri ve levhaları konulduğunu belirten yetkililer, Sürücülerin kırmızı ışık ihlaline düşmemesi için kırmızı ışık yandığında yaya geçidi çizgisine basmaması ve uygun bir mesafede durması gerektiğini açıkladı.

Yetkililer, yaya geçidinde durmanın yaya haklarını ihlal eden bir durum olduğundan, kırmızı ışığı geçmiş kabul edilerek, aracın fotoğrafı çekilmek suretiyle Tescil plakasına cezai işlem uygulanacağını da ifade ettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 10:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?