5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Eğitim-Bir-Sen'den Gül'e destek

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumsal kişiliğini temsil etmekte olan bir devlet adamının yargılanmasına anlam veremediklerini söyledi.

Kayseri'de 2008-2009 yılı yetkili sendika olmaları nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Aydın Kalkan, emeği geçen üyelere de plaket verdi. Kayseri'de 4 yıldır yetkili sendika olduklarını belirten Kalkan, sendika olarak sürekli çalıştıklarını ve ürettiklerini söyledi.

Kalkan, memurların mayıs ayı maaşları esas alınarak yetkili sendikaların her yıl yenilendiğini ifade ederek, "23 Mayıs itibariyle yetkili sendika olmayı koruduğumuzu buradan beyan etmek istiyorum. Bilindiği gibi memur sendikalarında yetkili olma durumu her yıl yenilenmekte ve bunun için memurlarımızın mayıs maaşı esas alınmaktadır. Bu duruma göre Eğitim-Bir-Sen olarak bize kayıtlı olan eğitim çalışanı arkadaşlarımız 4058, Türk-Eğitim-Sen 1 ve 2 nolu şubeye toplu olarak kayıtlı çalışan 2755 ve Eğitim-Sen ise 785'dir. Bu rakama üniversite ve Yurt-Kur çalışanları dahildir. Bu rakamlar, resmi makamlarca da onaylanmış ve tescillenmiştir. Mutabakat metninde yer almış olan bu rakamlar, eğitim iş kolunda bu yıl da Eğitim-Bir-Sen'in yetkili olduğunu bir kez daha göstermektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçmişte beraat ettiği bir konu hakkında tekrar yargılanmak istenmesine de bir anlam veremediğini kaydeden Kalkan, halkın bilinçlendiğini ve bu tür olaylara güldüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı'nın etik dışı yargılanmaya çalışıldığını da sözlerine ekleyen Kalkan, "Üstelik de cumhurbaşkanlığı makamında bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumsal kişiliğini temsil etmekte olan bir devlet adamı neden yargılanmak istenir, anlaşılır gibi değildir. Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçtirmemek için 367 komedisini icat edenler, şimdi de cumhurbaşkanını etik dışı yargılayarak milletin gözünden düşürmeye çalışmaktadır. Aslında, burada zor duruma düşürmek istedikleri Sayın Abdullah Gül değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin manevi kişiliğidir. Cumhurbaşkanını düşürmek istedikleri duruma bakınca, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep edenlerin geri plandaki zihniyetlerini anlamak da, sanırım daha kolay olacaktır. Ülkemizde oynanmaya çalışılan ve daha önce defalarca tekrarlanan komediyi, artık halkımız görmekte ve bu komediye doya doya gülmektedir" şeklinde konuştu.

Kalkan, yaptığı açıklamadan sonra, başarılı olan üyelere plaket verdi

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?