4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Eğitim-Bir-Sen'den Rektöre ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve beraberindeki sendika üyeleri, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'u makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'u makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Aydın Kalkan ve beraberindekiler, rektöre görevinde başarılar diledi. Ziyarette konuşan Ali Kalkan, “Özgür eğitimin merkezi olarak kabul ettiğimiz üniversitelerde, ne yazıktır ki sendikalı üye sayısı oldukça az. Biz, üniversitelerden daha çok açılımlar, ufuk açıcı fikirler beklerken, gerekli ilgiyi görmemek bizi üzmektedir. Bu durum sadece Kayseri'de değil, tüm Türkiye'de, tüm sendikalar için geçerli bir durumdur. Bu durum biz sendikaları ülkemiz adına üzmektedir. Geçmiş dönemde, hem sendikalaşma anlamında, hem de özgürlüklerin rahatça yaşanması anlamında meydana gelen bazı sıkıntıları, bu dönemde yaşamak istemiyoruz. Özgürlük taleplerimiz, öğrenciler için de geçerlidir. Üniversitelerde yaşanan özgürlük ortamının, gelecekte ülke sorumluluğunda görev alacak genç arkadaşlarımız için faydalı olacağına inanıyoruz. Bunun dışında, herkesin asli işine bakması gerektiğine inanıyoruz. Üniversiteler ilmin geliştirildiği, ilmi faaliyetlerin yoğun olarak yaşandığı özgürlük ortamlarıdır. Öğrencileri hizaya getirme, kılık kıyafetlerini yeniden düzenleme, dizayn etme yeri değildir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, “Öğretim görevlilerinin herhangi bir sendikaya üye olması, rektörlüğümüz açısından bir sıkıntı oluşturmaz. Bizden önceki dönemleri bilmiyorum. Özgür ve örgütlü toplum, herkesin istediği bir durumdur. Bizler, Kayseri'de ilmin, bilimin ve sanatın geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?