4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Eğitim-Bir-Sen'den ZERİD'e ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği'ni (ZERİD) ziyaret ederek, bir süre görüştüler.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ZERİD Başkanı Hasan Aykulteli'yi makamında ziyaret ederek, engellilerin yaşadığı sıkıntıları yerinde görme fırsatı buldu.

Ziyarette Aydın Kalkan tarafından özürlülere birer çift futbol ayakkabısı ve milli takım formalarını hediye edildi. Daha sonra bir açıklama yapan Aydın Kalkan, engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarının çözülemeyeceğinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Kalkan, “Biliyoruz ki onların da yapabileceği, başarabileceği işler vardır. Onlar da normal insanlar gibi eğitilebilirler, iş güç sahibi olabilirler, kendi kazandıkları paralarla hayatlarını devam ettirebilirler, mutlu olabilirler. Yeter ki onlara da fırsatlar tanınsın, sahip çıkılsın. Bizler, engellilerin de eğitilmelerine, iş güç sahibi olmalarına yardımcı olmak zorundayız. Kanunlarımız, işyerlerinde çalışan her yüz işçiden ikisinin sakat işçi olmasını zorunlu kılmasına rağmen, çevremize şöyle bir baktığımızda bu kanuna uyan işveren sayısının çok olmadığını da görebiliyoruz. Yasal yaptırımların yeteli olmaması, ne yazıktır ki kanuna uyumu da başarısız kılmaktadır” dedi.

Evde özürlü çocuğuna bakan anneye belli bir maaş bağlanması uygulanmasının güzel olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın Kalkan, “Özürlü çocuğa da maaş bağlanması ve özürlü çocukların eğitimlerinin ücretlerinin devlet tarafından karşılanıyor olması, son yıllarda devletimizin almış olduğu çok güzel ve anlamlı tedbirlerdir. Bu tür tedbirleri övmekle birlikte, yeterli olmadığını da buradan belirtmek istiyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde, evinde çocuğuna bakan bir annenin bu vazifeden dolayı sigortalandığını, ilerde de bu görevinden dolayı emekli olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Devletimizden, Avrupa Birliği ülkelerinde var olan bu hakkın ülkemizde de uygulanması gerektiğini söylüyor ve bunun da takipçisi olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?