4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Eğitim Hastanesine yanık ünitesi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Tamer, Acil Servis içerisine bir ay gibi bir süre içersinde yanık ünitesinin açılacağını söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer, hastane genelinde fiziki yenilemelerin yanı sıra yeni bölümleri de hizmete geçirmeye başladıklarını ifade ederek, eksikliği hissedilen üniteleri en kısa zamanda hayata geçireceklerini belirtti.

Hastanede 10 adet yanık yatağı olmasına rağmen modern anlamda bir yanık ünitesi bulunmadığı için sıkıntı çektiklerini kaydeden Tamer, ''Şu anda hastanemizin Acil Servis bölümüne 5 yataklı modern bir yanık ünitesi kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Yanık ünitesini yeni yapmakta olduğumuz acil servis içinde de olacak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor'' şeklinde konuştu.

Yanık ünitesinde görev yapacak olan pratisyen hekimlerin daha önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'da 6 aylık bir eğitim aldığını vurgulayan Tamer,'' Biliyorsunuz Türkiye'de en iyi yanık merkezi GATA'da mevcut, bizim burada bir genel cerrahi uzmanı ve bir pratisyen arkadaşımız yanık tedavisi konusunda eğitimlerini aldılar. Bu üniteyi bu arkadaşlarımızın sorumluluğunda açacağız. Yanı ünitesi bir ay gibi bir süre zarfında halkımızın hizmetine girecektir''şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 14:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?