5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Eğitim programları sürüyor

Kayseri'nin Talas Belediyesi Bayan Meclisi tarafından organize edilen eğitim programları sürüyor.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'yle ortaklaşa gerçekleştirilen sağlık konferanslarının bu haftaki konusu ise 'kadın doğum' oldu.

Talas Belediyesi Bayan Meclisi, bayanlara yönelik kurslar, eğitim programları ve çeşitli sosyal faaliyetlerle hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen sağlık konferansları, bayanların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Bu haftaki konferansın konusu bayanları yakından ilgilendiren “kadın doğum” oldu. Konferansta bir konuşma yapan Bayan Meclisi Başkanı Rezzan Aktaş, 2 senedir Erciyes Üniversitesi ile birlikte sağlık konferanslarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu imkanı bayanlara sağlayan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a da teşekkür eden Aktaş, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ruhan Düşünsel, bu programlarımızı ayarlıyor ve bize yardımcı oluyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Her 15 günde bir profesör veya konusunda uzman doktorlarımız gelerek çeşitli konularda bayanlarımız ve ailelerinin sağlıkları için yardımcı olacaklar. Bu konferanslar bayanlarımız ve özellikle çocuklarının sağlığı için çok önem taşımakta. Eğitim programlarını kaçırmamanızı öneriyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Müderris, bayanlara kadın hastalıkları ve doğum konusunda bir konferans verdi. Prof. Dr. Müderris, günümüzde hala kulaktan dolma eski bilindik yöntemlerle hamilelik dönemi yaşandığını belirterek, kadınların sürekli doktor gözetiminde bir hamilelik dönemi geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?