3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Eğitime hayırsever desteği

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Karaköy köyünde onarımı ve tefrişatı tamamlanan Karaköy İlköğretim Okulu Özkoyuncu Ek Binası ve 6 lojman düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yahyalı ilçesine bağlı Karaköy köyünde işadamı Ahmet Özkoyuncu ve kardeşi Hacı Ahmet Özkoyuncu tarafından tefrişatı ve onarımı tamamlanan Karaköy İlköğretim Okulu Özkoyuncu Ek Binası ile 6 okul lojmanı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve Karaköy halkı ile öğrenciler katıldı. Folklor gösterisinin ardından konuşan Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Karaköy köyüne beş derslikli ek bina ve 6 dairelik öğretmen lojmanı yaptıran hayırsever işadamlarına teşekkür etti.

Akbıyık, “Açılan bu ek bina ve yapılan lojman ile köyümüzün eğitim adına büyük bir sıkıntısı ortadan kalkmış oldu. Öğretmenlerimiz bundan sonra kalmak için Yahyalı ilçe merkezine gitmek zorunda kalmayacak” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise, eğitilmiş toplumların kendi geleceklerini belirleyebildiklerini işaret ederek, eğitimin yetersiz olduğu durumlarda gelişmişliğin söz konusu olamayacağını söyledi. Ayata, “Yaygın ve kaliteli eğitim sağlandığı sürece, birey ve toplumda kazanmaktadır. Rekabetçi dünya düzeni içerisinde yeterli düzeye gelinceye kadar eğitim seferberliğine yılmadan devam etmeliyiz” dedi.

Hayırsever işadamı Ahmet Özkoyuncu'da eğitime katkı çerçevesinde Karaköy köyüne bir dizi yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Beş derslikli ek bina, 6 odalı öğretmen lojmanının tefrişatını ve onarımını yaptık. Bu ek bina ve öğretmen lojmanlarına 160 milyar YTL'lik harcama yaptık. Ayrıca başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Bundan sonrada Kayseri ve ilçelerine eğitim alanında yardımlarımız devam edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Bilici işadamı Ahmet Özkoyuncu ve kardeşi Hacı Ahmet Özkoyuncu'ya plaket takdim etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Bilici ve beraberindekiler, okul içinde incelmelerde bulundu.

Vali Bilici ve beraberindeki heyet daha sonra köylülerin sorunlarını dinledi. Vali Bilici, 91 yaşındaki Ahmet Topal'ın kendisinden gözlük istemesi üzerine gözlüğünün en kısa zamanda alınacağını söyledi. Vali Bilici, daha sonra köy hanımlarının sıkıntılarını dinledi. Köy kadınları dünyaca ünlü el dokuma halılarının para etmeğini dile getirerek Vali Bilici'den bu konuda yardım istedi. Bilici, ayrıca Saniye Sırkıntı'nın (54) iki odalık ev isteğini de geri çevirmedi.

Elinde gaz lambası ile Vali Bilici ile konuşan Sultan Çulha (45) ise Karaköy köyüne 5 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlık Mezrası'nın elektriği bulunmadığını söyleyerek, yardım talebinde bulundu. Köylülerin sorunlarını dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Vali Mevlüt Bilici, “Mezramız şuan mahalle statüsüne kavuşmadı. Altyapı çalışmaları tamlanmadığı için bir sıkıntı var. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra elektrik sorunu da çözüme kavuşacak” dedi.

Vali Bilici daha sonra Yahyalı ilçe merkezinde öğretmenlere yönelik verilen 'Rehberlik ve Bilgilendirme Toplantısı'na katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?