4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ekonomideki durgunluk satışları vurdu!

Son aylarda ekonomide yaşanan durgunluğun otomobil piyasalarını olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

Ekonomideki durağanlığın otomobil sektörüne de yansıdığını belirten İn Car A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İnciroğlu, Kayseri’nin diğer sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de öncü bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İnciroğlu, ”Mevsim nedeniyle ikinci el ve sıfır oto satışları düşüktür. Her sene olduğu gibi ocak, şubat ve mart aylarında otomobil satışlarında durgunluk yaşanmaktadır. Aralık ayı kampanyaları tüm markalarda devam etmekte ama satışlar buna rağmen artmamaktadır. 2008 yılının ocak ve şubat aylarında Türkiye genelinde satışların arttığı söylenmekte, ancak soğuk hava ve piyasalardaki durgunluk nedeniyle bölgemizde satışlar artmamış, düşmüştür. Bu hava şartlarında satışlardaki düşüş normal bir durumdur. Bunlara rağmen ekonomide, organize sanayi bölgesinde bir rahatlık olsa, bunun sonucu bizlere de yansır. Şu an organize sanayi bölgesinde de sıkıntı olduğu görülüyor, dolayısıyla oralardan bize yansıyan dönüşler olmadığı için doğal olarak bu sıkıntı hissedilir derecede kendini gösteriyor” dedi.

“OTOMOBİL ALMAK İÇİN EN İDEAL DÖNEMDEYİZ

Otomobil almak isteyenlerin için en uygun dönemde bulunduğunu kaydeden İnciroğlu, “Uzun zamandır düşük seyreden döviz ve faizlerdeki durum oto fiyatlarına da yansımaktadır. Döviz ve faizlerin önümüzdeki aylarda yükseleceği söylenmekte, bu artış oto fiyatlarını da yansıyacaktır. O nedenle araç almak için şubat ve mart ayları en uygun zamandır” diye konuştu.

İn Car A. Ş. bünyesinde bulundurduğu Skoda, Suzuki, Dod, Çatı Gayrimenkul ve Rent a Car bayilikleri ve acentelikleri ile sektöründe söz sahibi olma yolunda yatırımlarına devam ediyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 10:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?