4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Eksi 15 derecede kar banyosu!

Kayseri'de kendilerine 'Erciyes Kar Kaplanları' ismini veren ve aralarında gazeteci, doktor ve sanayicilerin bulunduğu 25 kişi, eksi 15 derecede 'Yaylalar' türküsünü söyleyerek yılın ilk kar banyosunu yaptı.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü üyeleri, sezonu açmak için Erciyes Dağı'nda bir araya geldi. Aralarında doktor, gazeteci, eczacı, kuyumcu, sanayici, memur, işçi gibi değişik meslek gruplarına mensup 25 kişinin bulunduğu Erciyes Kar Kaplanları, sabahın erken saatlerinde tipi ve eksi 15 derecedeki soğuk havaya aldırış etmeden yürüyüş yaptı.

Daha sonra üzerlerindeki elbiseleri çıkarıp, 'Yaylalar' türküsünü söyleyen kar kaplanları, kalınlığı yer yer yarım metreyi geçen karın üstünde bir de koşu
yaptı. Daha sonra kar üzerinde banyo yaparak sezonu açan kaplanlar, etkili tipiye rağmen Erciyes'ten Hisarcık beldesine kadar yürüdü.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, ağır kış şartlarını çok sevdiklerini, böylece hastalıklardan kurtulduklarını öne sürdü.
Kaplanlardan kimi dağ ve kış sporları için herkesi Erciyes'e davet ederken, bazıları ise Erciyes'te spor yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 12:42:02
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 12:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?