4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

El dokuma halıları rafta kaldı

Halıcılığa 36 yıl emek vermiş Kayseri’nin en eski halıcılarından Metin Billur, evlenecek olan gençlerin Kayseri işi el dokuma halılarından ziyade, daha çok sade motifli makine halılarını tercih ettiğini söyledi.

Kayseri imalatı halıların çok kalabalık desenli olduğu için gençlerin kafalarının karıştığına dikkati çeken Billur, “Şimdiki gençlerimiz evlenecekleri zaman daha sade motifli halıları tercih ediyorlar. Sade motifler, ağırlıklı olarak makine halılarında mevcut. Bu sebeple el dokuma halılarımız gençlerimiz tarafından fazla ilgi görmüyor” dedi.

Halıcılık ile uğraşan eniştesinin 36 yıl önce vefat etmesinin ardından işyerinin kapanmaması için halıcılık işine başladığını kaydeden Billur Halı yetkilisi ve Royal Halı ile Pierre Cardin Halı bayi Metin Billur, Setenönü’nde 11 yıl halı imalatı yaptıktan sonra son 25 yılda da el halıcılığı yaptığını belirtti.

Karmaşık motiflerden oluşan Kayseri imalatı el halılarının eskisi kadar ilgi görmediğinin altını çizen Billur, “Kayserinin dokuma halısının desenlerinin fazla oluşu gençlerin biraz beynini bulandırıyor ve onların daha sade halıları tercih etmelerine neden oluyor. Sade halılar, renkleri, çiçekleri az olan halılar beyni daha çok dinlendirdiği için gençler ona itibar ediyor. Biz satıcılarda gençlerin tercihine uymak durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

Kayseri’de konsept mağaza olarak tek olan Royal Halı mağazası Yıldırım Beyazıt Mahallesi Mustafa Şimşek Bulvarı üzerinde hizmet veriyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 09:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?