30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

El emekleri görücüye çıktı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik Meslek Edindirme Kursları'nın sona erdiğini ve kurs süresince el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisinin açıldığını söyledi. 

Başkan Memduh Büyükkılıç, halkın özelikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını dolayısıyla birer sanat eseri olduğunu belirtti. Büyükkılıç, "Her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere 2 dönem Meslek Edindirme Kursları açıyoruz. 16 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Makrome, ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlarda açılan kurslara özelikle ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte ve ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar" dedi. 

Bu tür kurslarla bir bakıma Anadolu kültür ve sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğunu, dolayıyla ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Yemeklerinin öğretildiği meslek kursunun açılacağını bunun için büyük bir alanın tahsis edildiğini iç yapısının mermerler ile döşendiğini, gerekli alt yapının tamamlanması ile kursun önümüzdeki günlerde açılacağını kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç , İl Özel İdaresi sergi salonunda açılan "El Sanatları" serginsin 1 hafta süreyle açık kalacağını ve mutlaka gezilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü, Melikgazi İlçesi mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri, sergide yer alan eserleri tek tek gezerek bilgi aldı ve bu güzel eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik etti.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 12:29:06
Güncelleme :25 Mayıs 2006 Perşembe 12:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?