4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

El halıcılığı eski günlerini arıyor

Halıcılıkta 36. yılını dolduran Kayseri’nin en eski halıcılarından Metin Billur, Kayseri’de el halıcılığının çok gerilediğini ve eski günleri aradıklarını söyledi.

El halıcılığının teknolojinin gelişmesi ile olumsuz etkilendiğini ve gerileme sürecine girdiğini kaydeden Billur, ”El halıcılığı benim kişisel görüşüm olarak teknolojisi ilerleyen ülkelerde el sanatları gerileme kaydediyor. Ben bunu hissettim. Kayseri’de maalesef el halıcılığı çok geriledi. Eskiden binlerce halı tezgahı vardı, şu anda yüzlü rakamlarda olduğunu tahmin ediyorum. İlgi azalınca ve üretim çok düşünce bizde satmak için makine halısına döndük. Artık makine halıları satmak durumunda kalıyoruz. Kayseri’de tek olan Royal halı fabrikasının konsept mağazası konumundaki mağazamızda kısmen el halısı da satıyoruz. Mağazamızda ağırlıklı olarak makine halısı satıyoruz” dedi.

Yaklaşık 300 metrekare büyüklüğündeki satış mağazalarının iki galeria, bir bodrum, birde zemin kattan oluştuğunu kaydeden Billur, konsept mağazalarında, altı dana üstü kuzu yünü olan Pierre Cardin’in deri halısı, Royal halının dünyada ilk defa üretilmiş halı çeşitlerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 14:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?