7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

El Mısri'den kardeş şehir teklifi

EL MISRİ'DEN KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ

Filistin Hükümet sözcüsü Müsir El Mısri Gazze'de İsrail askerleri tarafından şehit edilen Furkan Doğan'ın mezarını ziyaret için geldiği Talas'ta Başkan Rifat Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. El Mısri Başkan Yıldırım'a Beyt Lahiye şehirleri ile kardeş şehir olunması yönünde teklifte bulundu.

Geçtiğimiz yıl Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Furkan Doğan'ı kabri başında ziyaret eden hükümet sözcüsü Müsir El Mısri, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a belediyecilik hizmetlerini çok beğendiğini belirterek örnek hizmetlerden istifade etmek istediklerini belirtti. El Mısri, Beyt Lahiye'nin 100 bin nüfuslu bir şehir olduğunu belirterek bu dostluklarını kardeş şehir protokolüyle daha da sağlamlaştırmak istediklerini belirtti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım kardeş şehir teklifinden dolayı mutlu olduklarını belirterek iki kardeş ülkenin kardeş halklarıyız dedi. Başkan Yıldırım, “ sizlerin o coğrafyada çektiğiniz sıkıntıyı, acıyı bizler Türk halkı olarak içimizde yaşıyoruz. Furkanlar bunlara en iyi örnektir. Furkanlar bu devletin onuru ve gururudur. Furkan gençlerin örnek alması gereken asrın idol şahsiyetidir. Bir taraftan devlet olarak diğer taraftan sivil toplum kuruluşları olarak sesinizi dış dünyaya duyurmak istiyoruz. Tüm dualarımız bu sıkıntıların bir an önce son bulmasıdır.

Aramızdaki sevgiyi pekiştirmek için elbette üzerimize düşün ne varsa yapmaya hazırız. İlk meclisimizde Beyt Lahiye şehriyle kardeşlik konusunu gündemimize alacağız. İnşallah bu kardeşlik güzel bir bilgi paylaşımıyla hizmete dönüşür” dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Filistin Hükümet sözcüsü Müsir El Mısri'ye kültür yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.

EL MISRİ'DEN KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ
EL MISRİ'DEN KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 13:33:02
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 14:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?