3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Elektriği kesik okul yok!

Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, öğrencilerin mağdur olmaması için yaz tatili döneminde elektrik kesintisi yaptıklarını ve alacakları olan 400 bin YTL'yi tahsis ettiklerini belirtti.

Açıklamalarda bulunan Şadi Büyükkeçeci, Kayseri'de teknik kayıp kaçak oranının geçen yıl yüzde 7.5, bu sene ise 7.3 oranında olduğunu söyledi. Avrupa standartlarında teknik kayıp oranının en idealinin yüzde 7 olduğunu ifade eden Şadi Büyükkeçeci, "Avrupa'daki orana bakılırsa Kayseri'deki 7.3 oranı teknik kayıplar sınırında ve kaçak kullanım yok gibi gözüküyor. Kaçak kullanımla mücadele için ekiplerimiz sürekli mahallelerde tarama yapıyor. Yeni bir bilgisayar programı geliştirdik. Bir iş yerinin faturasında birden düşme varsa, sistem bizi ikaz ediyor. Ekibimiz o iş yerine giderek gerekli kontrollerini yapıyor" dedi.

Resmi kurumlarda ödeneklerin dönemsel olduğunu hatırlatan Büyükkeçeci, kurumların ödenekleri geldiği zaman ödeme yaptıklarını söyledi. Büyükkeçeci, "Bize 1-2 yıldır fatura bedelini ödemeyen resmi kurum yok. 1-2 ay gecikmeli olsa da kurumlar borçlarını ödüyor. Bir ara okullar ödeme yapmadı. 2008-2009 eğitim öğretim yılının açılmasına bir hafta kala okulların elektriğini kestik. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleriyle borcu bulunan okullar faturalarını yatırdı. Okullardan 400 bin YTL tahsis ettik. Elektriği kesik okulumuz yok" dedi.

Kayseri'de 550 bin aboneye hizmet verdiklerini de ifade eden Şadi Büyükkeçeci, "Sokak lambalarının faturaları da belediyelere kesiliyor. Sokak lambaları için kullanılan elektriğin bedeli olarak 36 milyon YTL alacağımız var. Ama sokak lambalarının faturalarını hükümet belediyeden alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yapacağı çalışmalar sonucunda sokak lambalarının fatura bedelini hazine ödeyecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 09:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?