30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Elektrik sayaçları merkezden okunuyor

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, 1 milyon 350 bin YTL'lik bir yatırımla 500 büyük müşterinin sayaçlarının merkezden okunmaya başlandığını ve bu uygulamanın elektrik dağıtım sektöründe bir ilk olduğunu söyledi. 

Yaptığı yatırımlarla elektrik dağıtım sektöründe Türkiye'de ilklere imza atan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. yine bir ilke imza atarak Sayaç Otomasyon Projesi'ni hayata geçirdi. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte 500 büyük müşterinin elektrik sayaçları bilgisayar ortamında şirket genel merkezinden okunmaya ve takip edilmeye başladı. Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, Sayaç Otomasyon Projesi'nin hayata geçirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Şirketimiz başta SCADA merkezi olmak üzere elektronik iş, abone bilgi yönetim sistemi, coğrafi bilgi sistemi gibi birçok uygulamaları elektrik dağıtım sektöründe ilk hayata geçiren kuruluş olmuştur. Yaptığı bu yatırımlarla kayıp kaçak oranlarını, tahakkuk tahsilat oranlarını Avrupa standartları seviyesine çekmeyi başarmıştır. Şirketimizin üzerinde çalıştığı bir başka önemli projede Sayaç Otomasyon Projesi idi. Yani elektrik sayaçlarını yerine gitmeden şirket genel merkezinde uzaktan okumak ve takip etmekti. Bu önemli çalışmayı kademe kademe hayata geçirdik. İlk olarak 95 yüksek tüketimli müşterimizin sayaçlarını şirket genel merkezimizden okumaya ve takip etmeye başladık. Yaptığımız son yatırımla ise bu sayı 500 büyük müşteriye çıkarıldı. Sayaç otomasyon projesiyle ilgili şu ana kadar 1 milyon 350 bin YTL civarında bir yatırım yapılmış olup, bundan sonraki aşamada ise diğer 2 bin 500 yüksek tüketimli müşterilerimizi sayaç otomasyonu kapsamına almayı hedefliyoruz. Böylelikle toplam elektrik satışımızın yüzde 70'lik bölümü sayaç otomasyon kapsamına alınmış olacaktır. Bu önemli yatırımı hayata geçirmekle kayıp kaçak takibini çok rahat yapabileceğiz. Enerji kalitesini anlık izleme imkanına sahip olacağız, uzaktan endeks okuyarak eleman, araç ve malzeme tasarrufu yapacağız. Sayaç devrelerinde oluşan arıza ihbarları bilgisayar ortamında anında merkeze bildirildiği için arızaları gidermede anlık müdahalelerde bulunabileceğiz, ayrıca müşterilerimizin daha kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmelerini sağlamış olacağız. Sistem elektrik dağıtım sektöründe Türkiye'de bir ilk olup hem şirketimize hem de müşterilerimize büyük yarar sağlayacaktır." 

Büyükkeçeci, teknolojik gelişmelere bağlı olarak abonelerin tüketimleri baz alınarak yapılan sayaç otomasyon projesi çalışmalarının ileride standart aboneleri de kapsayacak şekilde genişletilebileceğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 12:44:52
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 12:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yahya Yegenoglu IP: 85.96.181.xxx Tarih : 30.06.2006 17:30:28
Sn.Buyukkececi'yi kutluyoruz.