5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Elektrik şirketinden uçurtma uyarısı!

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, elektrik tellerine takılan uçurtmalara vatandaşların kendi imkanları ile kesinlikle müdahale etmemesi gerektiğini belirterek "Uçurtması elektrik tellerine takılan vatandaşlarımız 'Alo 186 Elektrik Arıza' hattını aramaları durumunda şirket görevlilerimiz uçurtmaları kurtararak olası yaralanma, can kaybı ve elektrik kesintilerinin de önüne geçecektir" dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Genel Müdür Şadi Büyükkeçeci, özellikle nisan, mayıs ve haziran aylarında kentin birçok bölgesinde gökleri süsleyen rengarenk uçurtmaları görmenin mümkün olduğunu hatırlattı.

İnsanlar için uçurtma uçurmanın bir tutku ve eğlence olduğunu da sözlerine ekleyen Büyükkeçeci, "Dikkat edilmediği zaman bu tutku ve eğlence olası yaralanma ve can kayıplarını da beraberinde getirmektedir. Nitekim önceki gün Ziya Gökalp Mahallesi'nde böyle üzücü bir durum yaşanmıştır. Çocuğuna ait elektrik tellerine takılan uçurtmayı kurtarmak için elektrik direğine çıkan 27 yaşındaki bir anne, elektrik akımına kapılarak yaralanmıştır. Bu tür üzücü durumla karşı karşıya kalınmaması için ben vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum. Elektrik tellerinin bulunduğu alanlarda ve yakınlarında kesinlikle uçurtma uçurmasınlar. Açık alanları tercih etsinler. Şayet uçurtması elektrik tellerine takılan vatandaşlarımız olur ise derhal şirketimizin 'Alo 186 Elektrik Arıza' hattını arayarak uçurtmalarının elektrik tellerine takıldığını belirterek şirket görevlilerimizden yardım istesinler. Görevli personelimiz bu durumda uçurtmanın takıldığı yere gelerek uçurtmayı kurtararak olası yaralanma, can kaybı ve elektrik kesintilerinin de önüne geçilmiş olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?