4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Elektrik Tasarrufu Projesi sona erdi

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. (KCETAŞ) Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, 'enerjinin verimli kullanılmasıyla aile ve ülke ekonomisine yanı sıra çevreye ve doğaya da katkı sağlayacağını söyledi.

Elektrik Enerjisi Kalite Enstitüsü Derneği (ELENKE), Kablo ve İzoleli İletken Sanayicileri Derneği (İLETKEN) ve KCETAŞ tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Elektrik Enerjisinin Verimli Kullanım Bilincinin Geliştirilmesi' projesinin kapanış toplantısı KCETAŞ Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan KCTAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, AB tarafından desteklenen proje çerçevesinde Kayseri'de 3 bin 727 ilköğretim öğrencisi ve 604 ev hanımına ulaştıklarını söyledi.

Tasarruf konusunu toplumda yaygınlaştırmak için çeşitli uygulamalar başlattıklarını ifade eden Büyükkeçeci, hayatın her alanında enerjinin temel ihtiyaç olduğunu belirtti. Büyükkeçeci, “Enerjinin verimli kullanılması aile ve ülke ekonomisinin yanı sıra çevreye ve doğaya da katkı sağlayacak. Evlerimizde beyaz eşya seçiminde, enerji tasarrufu sağlayan cihazlar tercih edilmelidir. Ülke genelinde uygulanacak olan tasarruflu ampul kullanımı ile bin 300 mega wattlık elektrik santrali gücüne eşdeğer tasarruf yapma imkanı sağlanacaktır ''şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan proje koordinatörü ve Türkiye Atom Enerjisi (TAE) Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Hasan Saygın, Türkiye'nin enerji gereksiniminin azaltılması için büyük bir potansiyele sahip olduğuna söyledi.

Saygın, bu potansiyelin parasal karşılığının 3 milyar dolar olduğunu ve bunun 500 milyon dolarlık bölümünün hiçbir harcama gerektirmeden sadece bilinçlendirme ve yönlendirme çalışmaları ile sağlanabileceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından enerjinin verimli kullanılmasıyla ilgili resim ve karikatür yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?