3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Elitaş'tan Baykal ve Genç'e gönderme

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, geçtiğimiz günlerde Meclis'te tartıştığı Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç ile ilgili, "Bir senedir sürekli iftira atan şahsın geçmişte bir sıkıntısı vardır mutlaka" iddiasında bulundu.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın her hafta gerçekleştirdiği nöbetçi vekil uygulaması kapsamında bu hafta görev alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, gündemdeki bazı konuları değerlendirdi. Dünyada ekonomik krizin olduğunu ve bunun için çalışmalar yaptıklarını belirten milletvekili Elitaş, finans çevrelerinde psikolojik bir baskının olduğunu dile getirdi.

Elitaş, "Finans çevrelerinde büyük bir psikolojik sıkıntı ve panik havası var. Ayrıca son bir aydır bazı kişi, kurum ve kuruluşlar panik havasının oluşmasına olumsuz destekte bulunuyor. Büyümeye paralel olarak baktığımızda reel sektörün 140 milyon dolar borcu var. Varlıklar ve borçlar arasındaki oranın az olmasına rağmen panik havası ortaya atılıyor. Fırsatçılar kriz çığırtkanlığı yapıyor. Aklı selim biçimde krizi atlatmalıyız. Tek gereksinimimiz psikolojik destektir. Sorumluluk sahibi kişiler, sorumsuz kişilere fırsat vermemelidir" diye konuştu.

"KAMER GENÇ'İN GEÇMİŞİ ARAŞTIRILSIN"
Geçtiğimiz günlerde TBMM'deki toplantıda Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç ile tartışan Elitaş, kendisinin sakin biri olduğunu söyledi. Tüm meseleleri konuşarak çözümlediğini söyleyen Elitaş, Genç'in kendisini aşan cümleler sarf ettiğini öne sürdü. Elitaş, "Ben sakin bir insanım. Ben de böyle bir konuşmayı arzu etmiyorum. Ben de hiçbir insanın kalbinin kırılmasını arzu etmiyorum. Ancak 22 Temmuz sonrası halktan aldığı iradeyi istenen bir şekilde kullanmayan bir milletvekilinin bu ülkenin devletini temsil eden Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve siyasi partiye ağzı dolu söz, iftira ve hakaret etmesine karşıyım. Bu milletvekillerine yakışmayan bir iş. O şahsa cevap vermeyi bırakın, adını ağzıma almayı istemiyorum. Ona verilen oy sebebiyle milletvekilliğine saygı duyarım. Onun milletvekilliğine tahammül etmek zorundayım. Anayasa'ya ve milli iradeye inancımız tamdır. İktidara bozuk bir plak gibi iftira atılmaya uğraşılıyor. Kişinin fikri neyse zikri o dur. Bunun asıl gayesi, imkanı olsa hırsızlık ya da yolsuzluk yapmak olabilir. Her gün dürüstlükten dem vuran insanların geçmişini araştırın, utanacakları bir şey vardır. Bir senedir sürekli iftira atan şahsın geçmişte bir sıkıntısı vardır mutlaka" iddiasında bulundu.

Dün Deniz Baykal'ın İzmir'de yaptığı "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde çok sayıda fabrika kapatıldı ve 30'a yakın firma kayyumla idare ediliyor. 22 bin firmanın icralık olmasının yanı sıra 10 bin kişi de işten çıkarıldı" açıklamasına sert tepki gösteren Elitaş, Baykal'ın doğruluğu ve yanlışlığı belirlenmeyen bilgileri kamuoyuna sunmasını yanlış bulduğunu ifade etti.

Elitaş, "Sabah angora tipi evinden çıkıp kamudan zorla işgal ettiği çok sayıda metrekarelik bahçesinde gezinen Baykal, arkasından saat 10.00'da genel merkeze gelerek birilerinin kulağına üflediği doğruluğu ve yanlışlığı test edilmeyen bilgileri kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ama bu yanlış. Kayseri şehircilikte bir numaradır. Gidin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sorun. 22 Temmuz'da vatandaşla hesaplaşan AK Parti, yerel seçimlerde hesap soracaktır. Muhalefet partisi nasıl 1995 yılında sandığa gömüldüyse, vatandaşlar tarafından tekrar sandığa gömülecektir. İnşallah bu süreç hayır içerisinde olacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:58:34
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 19:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?