4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Elitaş'tan Engelliler Günü mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, engelli vatandaşların toplum içinde karşılaştıkları zorlukların çözümü konusunda herkese büyük görev düştüğünü söyledi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Mustafa Elitaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli vatandaşların sorunlarını dile getirilmesi bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.

Elitaş, “Toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşların içinde bulundukları şartların daha da iyileştirilmesi için gerekli adımların atılması gerekiyor. Bu kapsamda, özellikle hükümetimizin çıkarmış olduğu yasalarla, engelli vatandaşların evde bakımı konusunda sağlanan yardımlar, bu konuda büyük rahatlamalar sağlamıştır. Ayrıca gerek yerel yönetimlerimizin gerekse diğer kurumlarımızın engellilerin daha rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için verdikleri hizmetler de oldukça takdire şayan çalışmalardır. Engelli vatandaşlarımızın kendilerinde en küçük bir eksiklik hissetmeden yaşamlarını sürdürmeleri, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri hepimizin üzerine düşen büyük bir sorumluluktur. Onların toplumun aktif birer bireyleri olduklarını hiçbir zaman unutmayalım. Ayrıca bu konuda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımıza da gerekli desteğin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu vesile ile engelli vatandaşlarımızın engellerinin ortadan kaldırıldığı daha güzel bir dünyaya kavuşmak dileğiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?