5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Emekli imam sağlığına kavuştu

Kayseri'de 70 yaşındaki emekli imam Mehmet Ali Tekmez, Tekden Hastanesi'nde gerçekleşen başarılı beyin ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Beyin kanaması geçirerek yakınları tarafından Tekden Hastanesi'ne getirilen Mehmet Ali Tekmez, yapılan başarılı ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu. Açıklamalarda bulunan Beyin Cerrahı Op. Dr. Cüneyt Göçmez, bütün vücudun ağrılarını algılayan beynin ağrı hissi olmadığını söyledi.

Göçmez, “Beyin, damar yapılarının çevresindeki ağrı hislerinden, beyinden çıkan beşinci sinirden ve de beyin zarının bazı yerlerinden ağrıyı algılar. Ama organ olarak kendisinde ağrı hissi, duyusu yoktur. Bu özellik kullanılarak bir kısın beyin ameliyatları hastaya genel anestezi yapılmaksızın uyanık yapılabilmekte. Burada sadece giriş yeri uyuşturulmaktadır. Bunun cerraha sağladığı birkaç avantaj var. Birincisi beyinde motorsaha dediğimiz kolları bacakları hareket ettiren hücre dokusuna yakın ise hareket ettirerek hastayı kontrol altında ameliyat edebiliriz. İkincisi hasta anesteziyi kaldıramayacak yaş ve durumda ise bu yöntemi tercih ederiz. Biz de yakın zamanda beyin kanamasını uyanık bir biçimde ameliyat ettik. Bunun bize sağladığı avantaj, yaşlı bir hasta olduğu için hem anestezi riskini azalttık hem de kullandığımız kateterlerin beyne girip girmediğini kontrol ettik” dedi.

70 yaşındaki emekli imam Mehmet Ali Tekmez ise, Tekden Hastanesi'ne yürüyemez bir halde yakınlarının yardımı ile gelebildiğini, ameliyattan sonra tamamen iyileştiğini ve yürüyerek hastaneden çıkacağını belirtti.

Tekmez, “Beyninin iki kısmında kanama olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyleyen doktorum Cüneyt Göçmez'e güvenerek hemen ameliyat kararı aldım. Daha öncede kanserden ameliyat olduğum için biraz endişelenmiştim, ama doktorum genel anestezi yapmayacağını, 'sohbet ede ede seni ameliyat edeceğim' diyince çok rahatladım. Ameliyat esnasında da doktorumun yaptığı esprilerle hiç strese girmeden çok rahat bir operasyon geçirdim. Yakınlarımın kolları arasında yürüyemez halde, ellerimde titremeler ve görme bozukluğu ile kendimden umudumu kesmiş bir biçimde hastaneye gelmiştim. Ameliyat sonrası kendimi çok iyi hissediyorum. Hiçbir şikayetim kalmadı. Benimle yakından ilgilenen doktorum Cüneyt Göçmez'e ve hemşire kızlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?