5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Emeklilerin zam isyanı

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Kazım Büyükbahçeci, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yapılan yüzde 1,83'lik zammı kınadıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kazım Büyükbahçeci, 25-30 yıl ülkenin gelişmesi için çalışarak emeklilik hakkını kazandıklarını, bu emeğe rağmen SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yapılan yüzde 1.83'lük zam oranını kınadıklarını belirtti. Başkan Büyükbahçeci, "Yapılan bu zammı emeklimize layık görmüyoruz. Yetkililer, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için bir açılım paketi hazırlasın. Komik zamlarla ölüme terk edilen emekli dul ve yetimleriyle de barışın" dedi.

TBMM'de bir defa da emeklilerle ilgili tasarılar hazırlanıp görüşülmesini isteyen Başkan Büyükbahçeci, "Emeklinin İntibak Yasası'nı çıkartın. Ramazan öncesi emeklilere nakit para yardımını yapın. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli dernekleri olarak görüşme talebimizi lütfen kabul edin, isteklerimizi bildirelim" ifadelerini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 15:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan sabuncu IP: 88.230.125.xxx Tarih : 28.08.2009 02:37:03

Sayın başbakan sizde ssk lıydınız.ne oldu.ssk emeklilerin nasıl geçindiğini hiç düşündünüz mü.Biraz olsun vijdanızı dinleyin.Seçim de oy almak için her türlü vaadler yapılıyor.seçim sonu hepsi unutulyor.Verilen söz yerine getirilir.Birakın kendi saltanatınızı.birazda şu emeklileri düşünün.kendinize bir gecede zam yaparsınız.şu emeklilerin ahını almayın.sizde çoluk çocuk sahibisiniz.heleki birde imam hatiplisiniz,siz yapmayın,Dindan müslüman insan vaadleri yerine getirmek zorundadır.