2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Emektar öğretmenlere plaket

Hacılar Belediyesi ve Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, ilçede 10 yılını doldurmuş öğretmenlere plaket verildi.

Hacılar Düğün Salonu’nda verilen öğle yemeği sonrası gerçekleştirilen törene, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yusuf Kuzu, Osman Elmalı, Mehmet Sönmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demirci ve Hacılar’da görev yapan 200’e yakın eğitimci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Serim, Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu organizasyonla beraber eğitim ataklarını maddi ve fiziki imkanlarla beraber öğretmeni de düşündüğünü ifade ederek, “Hacılar İlçe Müdürlüğü, ilçemizde 10 yıldan fazla emeği geçen öğretmenlerimizi plaketle ödüllendirmeyi düşünmüş ve konuyu Belediye Başkanımıza teklif etmiştir. Başkanımızın da oluruyla bugün burada bu arkadaşlarımızı ödüllendireceğiz” dedi.

Şener’in konuşmasının ardından ilk plaket İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata tarafından Hacılar’da 21 yıldır görev yapan Derviş Tuna’ya verildi. Ardından ilçede 19 yıldır görev yapan Ahmet Baykan’ın plaketini Kaymakam Harun Öksüz, 18 yıldır görev yapan Seyfettin Çalışkan’ın plaketini ise Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem takdim etti. Hacılar’da 10 yılını doldurmuş ve daha üzeri toplam 13 öğretmene plaketin verildiği törende Kaymakam Öksüz ve Başkan Herdem kısa birer konuşma yaptılar. Ülkemizin en önemli meselesinin eğitim olduğuna vurgu yapan Öksüz, insana yapılan yatırımın da eğitimden geçtiğine işaret etti. Farklı meslek gruplarında yapılabilen hataların bir şekilde telafisinin mümkün olabileceğine ancak öğretmenlikte böyle bir telafinin söz konusu olamayacağına dikkat çeken Kaymakam Öksüz, “Daha önceki görev yerlerimizde olduğu gibi, Hacılar’da da temel önceliğimiz eğitimde kaliteyi artırmak olacaktır. Bu noktada Hacılar çok şanslı bir yer. Hiçbir yere nasip olmayacak şekilde buradaki hayırseverlerimiz eğitime gerekli tüm maddi ve manevi desteği vermektedirler. Bu yüzden bizim başarısızlık için bir mazeretimiz söz konusu değildir. Biz mutlaka ve mutlaka başarılı olmak zorundayız. İnşallah önümüzdeki günlerde Hacılar’ı eğitim noktasında hak ettiği noktaya getirmek için ekip anlayışı içerisinde hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise, öğretmenlerle bir arada olup, onlarla öğle yemeği paylaşmanın kendisi için onur ve gurur olduğunu söyleyerek, “Ben hala ilkokul öğretmenimle görüşüyorum. Kendisi 70 yaşında ve İstanbul’da yaşıyor. Kayseri’ye her gelişinde mutlaka kendisiyle görüşüyorum. Ve tüm yaşamımın da onun verdiği şekle bağlı olduğunu ben sizlere itiraf ediyorum. Türkiye’yi, sizlerin muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağına yürekten inanıyorum. Bizim görevimiz, sizlerin rahat çalışabilmesi için ilgili mekanları sağlayabilmektir. İşinizi huzurlu yapabilmeniz için okul, yol, lojman, ulaşım gibi konuları sağlayabilmektir. Milli Eğitim camiası, Kaymakamlık, belediyemiz ve sizlerle beraber eğitimde kaliteyi yakalayacağımızı, hep beraber olduğumuz zaman yükümüzün daha hafifleyeceğini, daha çok başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu vesileyle Öğretmenler Gününüzü kutluyorum ve sizlere çocuklarınızla birlikte sağlıklı, başarılı bir yaşam diliyorum” dedi.

Hacılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen törende plaket alan öğretmenlerin isimleri ve görev süreleri ise şöyle:

Yunus Çepken İ.Ö.O. Müdürü Derviş Tuna (21 yıl), Gürdoğanlar İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı Ahmet Baykan (19 yıl), Saffet Arslan İ.Ö.O Müdürü Seyfettin Çalışkan (18 yıl), Gürdoğanlar İ.Ö.O Müdürü Memiş Özbey (17 yıl), Şaşoğlu İ.Ö.O Öğretmeni Ufuk Çalışkan (17 yıl), Yunus Çepken İ.Ö.O Öğretmeni Mehmet Yanmaz (15 yıl), Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Fatma Çavuşoğlu (13 yıl), Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lise Öğretmeni Samet Özdağan (11 yıl), Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lise Öğretmeni Sema Karabulut (10 yıl), Şaşoğlu İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı Hasan Günay (10 yıl), Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lise Öğretmeni Seval Aslan (10 yıl), Gürdoğanlar İ.Ö.O Öğretmeni Hülya Kış (10 yıl), Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lise Öğretmeni Ahmet Kış (10 yıl)

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 12:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?