5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Emirgan parkı hizmete açıldı

EMİRGAN PARKI HİZMETE AÇILDI

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi'nce yeniden yapılan Emirgan Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sivas Caddesi üzerinde bulunan Emirgan Parkı'nın açılışına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, belediye yöneticileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Emirgan Parkı'nı hayırlı olsun temennisiyle açarak Başkan Bekir Yıldız'a teşekkür eden Başkan Özhaseki, ilçe belediye başkanlarıyla büyük uyum içinde çalışarak geleceğe dönük hizmetler yaptıklarının altını çizdi. Başkan Özhaseki, "Bizden hep hayırlı haberler duyacaksınız, kötülük olmayacaksınız. İnşallah bilerek hata yapmadan şehrimize hizmet edeceğiz" dedi.

Dünyada hızlı bir değişim yaşandığını, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Ailemizi, çevremizi ve şehirlerimizi etkileyen hızlı değişime karşı ya önceden tedbir alıp problemi çözmeli ya da büyüyüp patladıktan sonra problemleri çözmeliyiz. Biz belediyeler olarak önceden çözüm bulmaya çalışıyoruz. Kayseri hepimizin ittifak ettiği gibi son yıllarda çok hızlı büyüyor. Ben başkan olduktan sonra nüfus, konut sayısı gibi göstergeler hep 2 kat arttı. Biz planlamalarımızı bugünkü nüfusa göre değil, çevre illerimizin de bir ilçemiz gibi ekonomik, ticari, eğitim, sağlık ihtiyaçlarını Kayseri üzerinden çözeceğini hesap ederek; 5 milyon nüfuslu Kayseri'ye göre yapıyoruz. Stat, raylı sistem gibi işlerimizi ince hesaplarla, uzmanların bilgisi dahilinde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretiyle 2 gündür Kayseri'de önemli açılışlar ve etkinlikler yapıldığına da dikkat çekerek, "Düzenlediğimiz zirveyle hayırseverler teşvik edildi. Kayseri'de ilk defa vakıf üniversitesi Melikşah açıldı. 3. üniversite için karar çıktı, biz en az Erciyes Üniversitesi kadar büyük bir 4. üniversite için gayret ediyoruz. 10 hayırseverden 2-3 milyon dolarlık birer fakülte sözü aldık. Burada çocuklarımız okuyacak. Üniversite şehre sadece eğitim değil, ticari, ekonomik, kültürel ve sosyal katkılar sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Başkan Bekir Yıldız da, 15 yıl önce yenilen Emirgan'ı elden geçirme ihtiyacı doğduğunu anketler sonucunda kapalı alan istendiğini belirterek, "İnsanımızın rahat etmesi, çocuklarını eğlendirmesi gibi ihtiyaçlarına cevap verecek yenilikler yaptık. Alt ve üst yapısıyla birlikte 600 bin lira harcadık. Burada esnafın hayatını da kolaylaştırırken, esnafla rekabet etmeyecek en ucuz sıcak ve soğuk içecek satılacak" dedi.

EMİRGAN PARKI HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 18:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?