3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Emniyet Müdürü 'sabır' istedi

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, son aylarda artan cinayet olaylarına karşın korkulacak ve paniğe kapılacak bir durum olmadığını, polisin suçluların heran ensesinde olduğunu kaydederek, "Sokak çetelerinin masum halka zarar vermemesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Hiçir şey gözümüzden kaçmıyor. Her şey kontrolümüzdedir" dedi.

Özdemir, cinayet olaylarıyla ilgili müdürlük binasında düzenlendiği basın toplantısında, bu olaylarla ilgili halktan güven ve sabır istedi. İl Emniyet Müdürü Özdemir, "Yılbaşından bugüne kadar toplam 9 cinayet işlenmiştir. Son 3 olayda işlenen dört cinayet birbirleri ile ilişkili olup, diğerleri tesadüfen gelişen cinayetlerdir. Tesadüfi cinayetlerin nedeni ise ahlaki, namus ve eski husumettir. Bu yıl olan tüm cinayetlerin katilleri yakalanmış olup, cezaevine gönderilmiştir" dedi.

Fuhuş ve kadın ticaretinden, kumar içki ve uyuşturucudan, arsa spekülasyonundan, tehdit ve haraçtan vatandaşın kanını emmek isteyen sokak serserilerinin genelde suç işleyen kimseler olduğunu kaydeden İl Emniyet Müdürü Özdemir, "Bunlara mafya demek, bu serserilere istedikleri değeri ve şöhreti vermek olur. Mafya, devletin içine sızarak güç alıp, devletin kaynaklarından sınırsızca çalan, bu güçle herkesi korkutup sindiren, haraca bağlayan ve tüm yeraltı karanlık işleri çeviren gruplardır. Sokaktaki bazı serserilerin biraz kendilerini bir şey sandıklarında, kimliklerini ve bu kirli piyasada tek güç sahibi olduklarını ispatlamak için efelendikleri, haraç istedikleri ilk kişiler bunlar olmaktadır. İşte çatışma burada başlamaktadır. Çatışmanın bu kadar çabuk olmasının bir nedeni de piyasanın daralmasıdır. Yani karanlık işlerle para kazanma imkanları kalmamıştır. Nedeni ise, polisin gücü ve hakimiyeti, alınan tedbirler ve sürekli denetimlerimizdir" diye konuştu.

Kayseri Emniyeti olarak suçluların ve suç işlemeye meyilli kişilerin sürekli ensesinde olduklarını da kaydeden Özdemir, şunları söyledi:

"Devletimiz ve dolayısı ile teşkilatımız çok güçlüdür. Hiçbir şey gözümüzden kaçmıyor. Her şey kontrolümüzdedir. Vatandaşlarımız bize inansın ve bize güvensinler. Biz fedakar hane görevimizin başındayız. Bu sokak çetelerinin masum halka zarar vermemesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Kanunsuz hiçbir iş yapamayız. Her suçu delillendirmek zorundayız. Bundan dolayı da kimseye yargısız infaz yapamayız. Son darbeyi vurucu gecikme de bundandır. Bu yüzden bize güvenilmesini, sabırlı olunmasını herkesten istirham ediyoruz."

Basın toplantısında, suçu önlemenin ya da suç işlemeyi bitirmenin ancak bataklığı kurutmakla mümkün olacağını belirten İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, "Suça karışan kişilere baktığımızda işsiz, alkol bağımlısı, mekansız, adressiz, ailelerinden kopuk ve parçalanmış aile çocuklarıdır. Çoğu günü birlik, içki, sigara ve yiyecek bulma telaşındadır. Bunu kim sağlıyorsa, onun avanesi veya fedaisidir. Bu yüzden bunlarla uğraşmak sadece polisin işi değildir. Bu bataklığı kurutmak, bunlara aş ve iş vermekle mümkün. Bunun içinde, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Buradan tüm gönüllü, hayırsever ve sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Gelin hep beraber, şimdiden geleceğimize yatırım yapalım. Şimdiden güç birliği yaparak, geleceğin potansiyel suçluları olan çocuk ve gençleri topluma kazandırmak için çaba sarf edelim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:49:38
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?