4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Emniyetten anne-babalara uyarı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, cep telefonu ve internet kullanımı konusunda anne ve babalara uyarılarda bulundu.

Emniyetin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, cep telefonlarının günümüzde vazgeçilmez iletişim araçlarından olduğu, ancak öğrenciler arasındaki kullanım şekli gözlemlendiğinde ise yararlarından çok zararlarının olduğu görüldüğü belirtildi.

Cep telefonlarının öğrenciler arasında iletişim aracı olmaktan ziyade sürekli meşgul olunan cep oyuncağı haine geldiği ifade edilen açıklamada, “Cep telefonları öğrencileri her zaman meşgul ettiğinde, asıl amaçları eğitim ve öğretim olan çocukların motivasyonunu düşürmektedir. Sınıfta kullanılması durumunda diğer öğrencilerin ve öğretmenin dikkatini dağıtabilmektir. Öğretmeni ve okul idaresini şüphe altında bırakabilecek ses ve görüntü kaydına yol açabilmektedir. Ses ve görüntü kaydedip oynatabilen cep telefonlarında cinsel içerikli görüntülere rastlanmaktadır. Cinsel içerikli görüntüler internet, WAP, GPRS, kızılötesi veya bluetooth aracılığı ile elde edilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır. Bu durum ise çocukların cinselliği erken yaşta ve bilinçsizce öğrenmelerine, fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin aksamasına, cep telefonlarının amacı dışında statü aracı olarak kullanarak ailelerini zor durumda bırakmalarına, başkalarının uygunsuz görüntülerini çekerek, tehdit ve baskı unsuru olarak kullanabilmelerine, üstün özelliklere sahip cep telefonu kullanan çocukların suça maruz kalabilmelerine neden olabilmektedir” denildi.

Bu konunun polise bakan yönü ise, eğitim öğretime motive olamayan çocuğun suça daha hızlı karışabildiği ve kameralı cep telefonlarının suça daha çok konu olabildiği kaydedildi. Cinsel içerikli taciz, sarkıntılık veya istismar suçlarının işlenmesine de neden olabildiği belirtildi.

İnternet kullanımı konusunda da anne ve babalara uyarılarda bulunulurken, uygunsuz sitelere girişi kısıtlayacak filtreleme programının kullanılması gerektiği kaydedildi. Tanımadıkları kişilerle internet üzerinden çocukların iletişim kurmalarına izin verilmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada, “Uzantısı 'org', 'edu' ve 'gov' olan sitelerin tercih edilmesini sağlayın. Çocuklarınızın yalnızken kredi kartı bilgilerini de vererek alışveriş yapmalarına izin vermeyin. Bilgisayarınızın evin ortak kullanım alanında bulundurulmasına dikkat edin. Uzun süren internet kullanımı fiziksel ve sosyal sorunlara neden olabilir” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 11:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?