2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Emniyet'ten canlı bomba açıklaması

Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri halkı arasında dolaşan 'şehirde canlı bomba olduğu' söylentilerinin asılsız olduğunu bildirdi.


Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir yaptığı açıklamada halk arasında asılsız söylentilerin dolaştığını ifade ederek, "Son günlerde halk arasında ilimizde canlı bomba olduğu ve polis tarafından yakalandığı, örgüt mensuplarının Kayseri'ye gelip gittikleri, 2 terör örgütü mensubunun bomba bırakıp kaçtığı gibi asılsız haberlerin dolaştığı yönündeki bilgiler emniyet birimlerimize kadar ulaşmıştır. Öncelikle ilimiz dahilinde terör faaliyetlerinin hiçbirisinin söz konusu olmadığı, bu haberlerin tamamen asılsız ve dayanaksız, kulaktan kulağa yayılan dedikodu şeklinde, gerçeği yansıtmayan duyumlardan ibaret olduğu vatandaşlarımız tarafından bilinmelidir. Ayrıca bu tür asılsız haberlerin terör örgütlerinin amaçlarından olan halk arasında korku, panik, kaos ortamı oluşturulması ve bu yönde kendi propagandasını yapmasına hizmet edeceği de vatandaşlarımız tarafından unutulmamalıdır" dedi.


Cadde, sokak ve halkın bulunduğu tüm alanların günün her saatinde güven ve huzur içinde olduğunu beliren Özdemir, Vatandaşlarımızın günlük yaşantılarına her zamanki rahatlıkla devam etmeleri, bu tür asılsız haberlere inanmamaları ve yalnızca güvenlik birimleri tarafından verilen bilgilere itibar etmeleri gerektiği bilinmelidir. Sonuç olarak, halkımızın huzur ve güvenliğini temin etme görevi çerçevesinde 24 saat esasına göre duraksamadan ve kararlı bir şekilde görev yapan Emniyet Teşkilatımız'a, vatandaşlarımızın her türlü bilgi ve duyumları bildirmeleri halinde konular anında çözüme kavuşturulacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 18:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?